Sunday, 27 May 2012

Hadiah Untuk Suami Tercinta



Minggu lepas sy terima banyak PM fb bertanyakan tentang suppliment untuk suami.. Sape tak sayang suami kan? Takkan la kite je nak sihat & menawan.. Tapi suami? Sering keletihan, bad mood, tidak cergas, lesu, muka tidak berseri, kulit kusam dll. Mr Ariel sy pun ambil suppliment untuk membantu tubuh badan sentiasa cergas. Al-maklumlah, Mr Ariel ni aktif orang nye.. Nak kena buat latihan kawad, latihan perang, kena pergi operasi, latihan menembak dan mcm2 lagi lah.. Jadi pemakanan yg seimbang dan pengambilan suppliment sangat membantu beliau kekal aktif sepanjang hari..



Ape yg Mr Ariel amalkan? Ish ish ish beliau ni memang jenis yang senang nak telan pil2 atau kapsul2 ni.. Jadi ape je yg sy ambil mesti beliau nk join skali.. hehehe.. Tapi ada 2beradik ni yang memang menjadi sahabat sejatinye B-complex dan Ostematrix.


B-complex 
Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus dan meningkatkan tumpuan berfikir, emosi lebih stabil. Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti-stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu para suami berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang berseri serta tidak kusam. Selain itu B-complex penting untuk sistem saraf, mencegah anemia dan memberikan tenaga.

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)
  • Kalsium membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
  • Magnesium pula  membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala (migrain) dan mengurangkan frekuensinya.
  • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.


Inilah sebabnya kenapa Mr Ariel tidak pernah tinggalkan bff nye.. Jom kite tengok apa plak kata pengguna lain tentang set ni..




Ha... Best kan? Jadi berikan yang terbaik untuk suami anda supaya beliau sentiasa cergas menjalankan kewajipan sebagai seorang suami dan juga sebagai bapa.

Nak dapatkan B-complex dan Ostematrix pada harga istimewa?  sila isi kan form (klik sini)
Sebarang pertanyaan boleh hubungi sy mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy. Ariel Damia Farhana








Saturday, 26 May 2012

Aktiviti Hujung Minggu Yang Menyihatkan

Ape lagi aktiviti seorang ibu dihujung minggu ni kan kalau bukan mengemas rumah, mop lantai, cuci dapur, kemas bilik dll.. Sy memang suke aktiviti sebegini.. mengeluarkan peluh dan membantu sy membakar lebih banyak kalori. Hehehe.. ni la rahsia sy kekal slim selain dari mengambil Lecithin + Alfalfa + ESP tu.. Sangat seronok bila mengemas rumah dengan si bijak miasara.. Semua benda yg sy buat diperhatikan je, lepas tu die plak la nk buat.. ish ish ish..

Thursday, 24 May 2012

Kulit Cantik & Sihat Idaman Setiap Wanita


Sebut je Vitamin-e pastinya anda dah tahu khasiatnye kan?  Kebanyakkan produk kecantikan kulit yang ada dipasaran pasti tidak ketinggalan memanfaatkan khasiat vitamin-e dalam produk mereka.. Dari losyen tangan, losyen badan sehingga lah krim muka, pasti kandungannya ada unsur2 vitamin-e.. 


Artikel kali ni sy nak kongsikan kebaikkan Energizing Soy Protein (ESP) dan Vitamin-E.. Opsss ESP lagi..? hehehe.. Nak buat cam mana, glamer sungguh cik ESP ni dalam mencantikkan kulit ye.. Disebabkan ramai yg dah kenal & tahu kebaikkan ESP, kali ni kite lebih fokuskan pada vitamin-e ye..




  • Vita-E Complex Shaklee membuatkan si pengamal nampak lebih muda dari usia sebenar kerana vitamin-e melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin-e yang konsisten, sangat membantu untuk mendapatkan tekstur kulit yang cantik, jadi kulit nampak lebih berseri dan tidak kusam.
  • Pengambilan vitamin-e yang konsisten sangat membantu menghilangkan parut jerawat dan jeragat. 
Mesti da biase dengar kebaikkan vitamin-e untuk kulit kan? Yang ni sy kongsikan pula kebaikkan lain vitamin-e shaklee ye..
  • Mampu memperbaiki peredaran darah seterusnya menyumbang pada baik pulih tisu dan mengurangkan prementrual sindrom. 
  • Membantu mengurangkan tekanan darah, risiko katarak dan mengendurkan otot kaki akibat kekejangan. 
  • Vitamin-e boleh mencegah pertumbuhan sel abnormal terutama kanser. Ini kerana vitamin-e membantu mengecutkan pertumbuhan sel yang abnormal dan menlancarkan saraf. 
  • Bagi ibu yang mengalami masalah kedinginan seks terutama selepas melahirkan anak, vitamin-e turut membantu. Antara punca kedinginan adalah hormon prolaktin yang tinggi berbanding hormon estrogen. Dengan pengambilan vitamin-e insyaAllah dapat membantu dengan menstabilkan hormon. 
  • Pengambilan vitamin-e secara konsisten juga amat membantu mencerahkan kawasan aerola para ibu. Perasankan, selepas kita mempunyai anak, kawasan tersebut menjadi semakin gelap. Jadi, vitamin-e mampu mencerahkannya kembali.
  • Berupaya memelihara pembekuan darah yang normal dan menyembuh serta mengurangkan parut akibat kecederaan.
  • Bagi lelaki, vitamin E boleh meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma.

Kenapa mesti pilih vitamin-e Shaklee? 
Vita-E Complex Shaklee adalah lain dari product yg ada dipasaran kerana ianya lengkap dgn Selenium. Satu capsule sehari membekalkan 400IU vitamin-E dan 10mcg Selenium. Vitamin-E merupakan salah satu anti-oksidan yg dikatakan mampu memperbaiki sel-sel dalam badan dan Selenium pula membantu memaksimakan penyerapan Vitamin-E ke dalam tubuh kita. 



Jom tengok apa kata pengguna Vita-E Complex & ESP


 Seronok Puan Dilla.. Dan Lagi...



Tak hairan la mengapa pengamal Vitamin-E Shaklee dan ESP dapat merasakan perubahan yg ketara pada kulit mereka dalam masa yang singkat. Ini berlaku kerana ESP dan Vitamin-E membantu memperbaiki tekstur kulit dari dalam. Lepas ni tak perlu la nak pakai make-up tebal2 untuk ke pejabat atau pun keluar rumah lagi.. Keyakinan diri pun bertambah untuk berhadapan dengan suami tercinta kan?


Dapatkan ESP & Vitamin-E anda sekarang pada harga istimewa.. Hanya untuk pengunjung setia mommymiasara.com sahaja ye..


Nak tgk testimoni ESP? KLIK SINI

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy. Areil Damia Farhana

Tuesday, 22 May 2012

Pentingnya Protein Untuk Bayi Dalam Kandungan

Salam.. Sebagai seorang ibu pastinya kite rasa sangat gembira bila mengetahui tentang kehamilan kite kan? Hari2 dilalui dengan hati riang gembira.. Rasa tak sabar untuk bertemu insan kecil tu.. Tapi, tiba2 doktor memberitahu yg bayi didalam kandungan tidak membesar seperti yg sepatutnya. Bayi anda kecil. Bagaimana perasaan anda? Pastinya tidak keruan, betul tak? Perasaan bimbang menyelubungi anda siang dan malam.. Pastinya berdoa tidak putus2 agar diselamatkan bayi di dlm rahim itu. Apa sahaja vitamin yg doktor sarankan pasti akan dihabiskan.. 


Kini kandungan anda mencecah 30w. Tapi keadaan masih sama.. Sehinggakan doktor memberitahu kandungan anda akan dibedah dalam masa 2minggu lagi.. Sebagai seorang bakal ibu pastinya segala ikhtiar akan dilakukan kan? Jom ikuti testimoni eksklusif ini..



Alhamdulillah setiap 2minggu peningkatan sebanyak 500g selepas ibu ini mengamalkan ESP & Ostematrix secara konsisten.


Ape yg diambil oleh ibu ini?

Ramai yg kenal ESP hanya untuk mencantikkan dan menghilangkan parut diwajah.. Ramai yg x tahu pentingnya ESP untuk perkembangan bayi dalam kandungan. 
  • Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh si ibu.
  • ESP penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit bayi. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik.
  • Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. 
  • Membantu memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.
  • Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. 
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. 
Dan kenapa sy berikan juga ibu ini Ostematrix? Ostematrix adalah Kalsium Shaklee.. Mesti anda tahu bukan kepentingan kalsium semasa mengandung? Cukupkah dengan minum susu 4 gelas sehari? Dan berapa konsistenkah anda untuk mengambil 4 gelas susu sehari tanpa gagal? Cara yang paling mudah dan berkesan ialah dengan mengambil Kalsium Shaklee atau lebih dikenali dengan Ostematrix. 

Jom dapatkan nya sekarang! Harga Istimewa menanti 20 pembeli pertama sahaja tau!

Nak dapatkan set ni pada harga istimewa? Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy ya!

Sunday, 20 May 2012

Cergas Semasa Berpantang


Pasti anda tidak mahu menjadi seperti wanita di atas ni kan? Tempoh berpantang sepatutnya dilalui dengan penuh keceriaan dan kegembiraan kerana zuriat yang selama ini dinanti-nantikan telah berada didepan mata. Tetapi ramai ibu-ibu yang berpantang sering merasa letih, lesu dan tidak bermaya. Tambahan pula jika bayi anda suka berjaga/menangis dimalam hari. Ini membuatkan si ibu mengalami stress yg berpanjangan. Keadaan ini bertambah buruk jika si ibu tidak dapat makan sebarang set bersalin dalam bentuk jamu2 jika bayi menghidap jaundis/kuning.



Set bersalin Shaklee bukan sahaja mampu mempercepatkan proses penyembuhan luka, malah ia mampu menangani stress dan memberikan kecergasan kepada ibu semasa berpantang. Gabungan 12 vitamin dan 7 jenis mineral membantu ibu cergas semula setelah kehilangan banyak darah semasa proses kelahiran.



Set bersalin ini juga melawaskan pembuangan dan mempercepatkan penghasilan susu ibu. Jadi bayi mudah kenyang dan kesannya bayi juga kurang meragam.

Jom kite tengok testimoni..

Testimoni 1

Testimoni 2

Haaa.. cergas kan? Alhamdulillah da ramai ibu2 yang dah rasa kebaikkan shaklee.. Pada ibu2 yang nak dapatkan Set Bersalin ni pada harga istimewa, sila klik link ni dan isi borang nye ye..


Nak dapatkan set ni pada harga istimewa? Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy ya!



Tuesday, 15 May 2012

3 HARI SAHAJA (16 - 18 May 2012)

Assalamualaikum semua.. Hari ni ade special offer khas untuk pengunjung setia mommymiasara.com.. Rasanya saya tak perlu perkenalkan lagi HOT STUFF saya ni.. Rata2 memang dah kenal sangat ngan Energizing Soy Protein atau nama glamer nye ESP..


Jadi pada anda yang berhasrat untuk dapatkan ESP ni, jangan berlengah lagi.. 3hari sahaja pada harga luar biase.. 

Sunday, 13 May 2012

Aksi Bayi Dalam Kandungan


Janin di dalam kandungan juga sensitif terhadap persekitaran ibunya. Sentuhan lembut tangan ibu pada bahagian perut boleh membuatkan janin bertindak balas terhadap rangsangan yang diberikan. Hal ini berlaku kerana, janin di dalam kantung rahim sebenarnya bergerak.


Gerakan pada janin ini selalunya dapat dikesan antara minggu ke-18 hingga minggu ke-22. Sudah tentu ibu begitu terharu malah gembira setiap kali merasai gerakan janin.

Saturday, 12 May 2012

Cantik & Gebu Di Hari Bahagia

Setiap bakal raja sehari pasti inginkan yang terbaik dihari bahagia.. Lebih2 lagi dari segi penampilan, pastinya ingin tampil menarik dan mengagumkan.. Minggu lalu saya banyak bercerita tentang SLIMMING SET SHAKLEE.. Edisi kali ni pula khas untuk bakal pengantin yang ingin tampil cantik menawan dengan kulit yang halus dan gebuuu di hari bahagia..


Kecantikkan kulit selalu menjadi keutamaan bakal raja sehari terutamanya wanita. Sebenarnya kecantikkan kulit haruslah bermula dari dalam. Apabila sel2 kulit sihat, tak mustahil anda akan tambil lebih menarik dihari bahagia nanti.. Mak andam nak make-up kan pun senang.. (",)

Apa yang saya cadangkan untuk bakal pengantin?

  • Mengandungi 9 jenis asid amino penting yg tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Hanya boleh diperolehi daripada makanan bagi pembentukkan sel2 kulit. 
  • Sel kulit muka kita akan digantikan setiap 21 hari, jadi pengambilan protein yg berkualiti tinggi seperti ESP penting untuk memperbaharui sel2 kulit dan menyingkirkan sel2 kulit mati.
  • Menganjal dan melembutkan kulit muka.


SET D (SKINCARE SET) terdiri daripada :

B-Complex : 
  • Menstabilkan hormon & mengurangkan stress yang boleh menganggu kulit dan menyebabkan jerawat!
  • B for Beuty! Kekurangan B-complex boleh menyebabkan kulit wajah kusam.
  • Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.
Vitamin-C :
  • Menguatkan sel2 tisu dalam badan. 
  • Membantu memulihkan sel2 kulit yang luka dan berjerawat.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.  Kolagen adalah  sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.
Vitamin-E : 
  • Bertindak sebagai agen anti-penuaan. Pengamalan vitamin E dalam kehidupan seharian menjadikan anda kelihatan awet muda.
  • Menghilangkan parut jerawat. Jadi kulit tampak lebih cantik, mulus dan berseri.
  • Membantu penyerapan oksigen dengan lebih baik.
  • Mencantikkan kulit dan menampakkan wajah lebih muda dari usia sebenar.
  • PERSEDIAAN ' MALAM PERTAMA' opsssss..


Tak lengkap rasanya post sy tanpa Testimoni.. Jom kite tengok..


Perubahan ketara setelah 2bulan mengamalkan Set D secara konsisten. Ramai kawan-kawan dan ahli keluarga mula menegur wajah Cik Yan semakin berseri. Kebanyakan parut dah pudar, dan ada yang hilang!

Testimoni Lain..


Pada anda yang akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi, jangan lupa dapatkan SET D + ESP ni ye.. Pasti tidak mengecewakan anda..


Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul serta dapatkan diskaun hebat untuk Set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 Jangan lupa ADD FB sy ye..



Wednesday, 9 May 2012

Perubahan Ketara Dalam Masa Sebulan Sahaja

Alhamdulillah.. Ramai yang bagi feedback positive mengenai SET SLIMMING SHAKLEE.. Waa.. Nampaknye ramai la yang dah slim ni ye.. Mesti lebih yakin bila da dapat berat yang diidamkan kan? Kalau nak keluar rumah pun tak de la sampai berjam2 depan cermin untuk memilih baju yang mana sesuai untuk dipakai.. Betul tak.. Lagi bertambah bahagia bila banyak juga perubahan lain yang turut berlaku..



Jom kite tengok apa kata seorang pengguna set slimming shaklee yang sudi berkongsi rahsia keanggunan beliau..

Jom kite tengok pula ape yg Puan Dora ambil untuk kurangkan berat badan.. Dibawah ini adalah set slimming yang sesuai untuk ibu menyusu.. Sy cadangkan set slimming ni bersesuaian dengan Puan Dora yang kini sedang penyusukan putera kesayangan beliau..




Kedua-dua produk ini membantu Puan Dora mengurangkan berat badan juga membantu mencantikkan kulit kerana sifat alfalfa itu sendiri membersihkan dan membuang toksik daripada tubuh kita.






Perkenalkan..Ini lah Puan Dora.. Lihat wajah selepas, licin dan gebu kan.. Melalui perbualan sy dengan Puan Dora banyak manfaat lain yang beliau perolehi melalui set slimming ni.. Antara nya :

  • Melawaskan pembuangan. 
  • Tubuh lebih langsing
  • Putera beliau kurang meragam & tidur lebih lena kerana penghasilan susu beliau semakin meningkat. Ini kerana Alfalfa adalah sebagai Milkbooster.
  • Yang paling beliau hepi bila eyeback sudah tidak kelihatan lagi. Menurut beliau sebelum ini memang sukar utk menghilangkan eyeback.
  • Parut2 & Lubang2 bekas pimple beransur pudar dan hilang.
  • Suami beliau juga turut hepi dengan perubahan isteri tercinta..


Wah! Bestkan? Tujuan asal beliau cuma nak turunkan berat badan.. Tapi macam2 manfaat lain yang beliau perolehi selepas mengikuti TIPS EKSKLUSIF yg sy berikan..

Ha.. kepada anda yang nak jadi macam Puan Ummi, jangan segan2 untuk menghubungi sy ye..


Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul serta dapatkan diskaun hebat untuk Set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 Jangan lupa ADD FB sy ye..

Tuesday, 8 May 2012

Susu Ibu Lebih Pekat Berkrim

Susu ibu kaya dengan kandungan nutrien yang terdiri daripada protein, karbohidrat, lemak, kalsium, vitamin, mineral dan enzim untuk penghadaman, hormon dan lain-lain. Susu ibu turut mengandungi antibodi dan lymphocytes yang membantu sistem imunisasi bayi untuk melawan penyakit dengan lebih baik.


Namun tidak semua susu ibu mengandungi zat dan khasiat lengkap kerana gaya hidup dan cara pemakanan yang tidak teratur menyebabkan susu ibu kekurangan nutrisi. 




Susu ibu terbahagi kepada dua bahagian, iaitu:
Susu awal (foremilk) - Susu agak cair, kandungan air tinggi, kandungan lemak rendah - untuk menghilangkan dahaga.
Susu akhir (hindmilk) - Susu lebih pekat, kandungan air rendah, kandungan lemak tinggi - mengenyangkan bayi dan juga untuk pertumbuhan serta pembangunan tenaga dan otak bayi.






Komponen utama susu ibu ialah PROTEIN dan KALSIUM. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat membantu, ditambah pula dengan pengambilan Ostematrix (kalsium), melengkapkan nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh badan ibu untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak dan lebih cepat. Jadi tidak hairanlah mengapa ramai ibu2 yang mengambil Energizing Soy Protein (ESP) dan Ostematrix (Kalsium) mendapati susu mereka lebih pekat berbanding sebelum mengambil ESP dan Ostematrix.


Jom kite tengok testimoni pengguna




Dan lagi......


Alhamdulillah.. Semakin ramai ibu2 yang berpuas hati dengan Shaklee dalam membantu menjayakan penyusuan susu ibu. Jika tubuh ibu itu sendiri sihat, emosi stabil, jauh dari stress, pasti susu yang dihasilkan juga membanggakan... Baby pun tdo kekenyangan dan kurang meragam..

Jom dapatkan ESP & Ostematrix pada harga yg berbaloi-baloi.. Hanya untuk pengunjung mommymiasara je tau..

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul serta dapatkan diskaun hebat untuk Set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 Jangan lupa ADD FB sy ye..



Monday, 7 May 2012

.: Ransang Anak Bijak Dan Berakhlak Mulia :.


Ketahuilah, pembentukan anak yang genius dan soleh/solehah bermula ketika dia berada di alam rahim. Jadi, kehamilan merupakan tempoh penting untuk membolehkan si cilik meniti perkembangan positif.


“Semua anak dilahirkan pintar tetapi yang memberi impak ialah cara kita merangsang mereka. Ibu bapa mesti mempunyai misi jelas iaitu menanam tekad membentuk masa depan anak.” Demikian pandangan kaunselor terkenal, Fadzilah Kkamsah. Oleh yang demikian, jadikanlah dunia awal bayi iaitu alam rahim sebagai institusi pertamanya mempelajari pelbagai perkara baharu. Janin boleh dirangsang melalui kaedah-kaedah tertentu. 

Bakar Lemak Dan Kawal Selera Makan

Wah, wah, wah... semakin glamer pulak la cik adik LECITHIN kite ni ye.. sape2 je yg email/inbox sy pasal slimming set mst bertanyakan tentang cik Lecithin yg best tu.. Tapi jangan pulak tak tahu, Lecithin sekarang ni da ade persaing hebat, iaitu Omega Guard.. 

Thursday, 3 May 2012

Buat Si Ayah Yang Baru Pertama Kali Bergelar Bapa


Anda baru sahaja ingin melelapkan mata. Tiba-tiba anak menangis. Hendak kejutkan isteri tidak sampai hati. Tidurnya lena mungkin kerana terlalu penat. Tangisan anak yang semakin kuat menjadikan anda panik. Tidak tahu apa yang perlu dilakukan.


Sekiranya berhadapan dengan situasi ini, anda tidak perlu risau. Jangan rasa panik. Anda kena bertenang. Tidak dinafikan rasa panik adalah lumrah bagi lelaki yang baru pertama kali bergelar bapa. Tapi, inilah masa terbaik untuk anda belajar cara-cara untuk meredakan bayi yang menangis.

Wednesday, 2 May 2012

Parut Hilang, Kulit Lebih Licin, Badan Pun Slim

Salam semua.. Hari ni saya nak share rahsia kebaikkan shaklee.. Pas ni xde la rahsia lagi kan.. hehehe.. Rasanya dah ramai yang tahu saya ni merupakan seorang pengamal tegar Energizing Soy Protein (ESP). Pada awal nya saya mengambil ESP hanya untuk memastikan perjalanan penyusuan saya sempurna untuk Miasara (Baby Shaklee Ku). Syukur Alhamdulillah, susu sentiasa cukup untuk Miasara.. Cik B masih lagi bengkak2 kalau Miasara lambat menyusu/pam walaupun Miasara dah nak masuk 9bulan.


Ok kite tinggalkan dulu cerita mengenai penyusuan saya.. Lepas 3bulan bersalin berat saya hanya turun 10kg sahaja..
Sebelum Pregnant : 63Kg
Semasa Pregnant 37w : 83Kg

Jadi berat saya masa tu ialah 73Kg.. waaa.. sangat sedih, banyak baju dan seluar yang tak boleh dipakai.. Terpaksa pulak saya pakai baju dan seluar masa pregnant dulu.. hurmm.. Tanpa berlengah saya tanya big bos saya Mr Ariel, boleh ke saya ambil slimming set?.. Beliau kata boleh, dengan syarat tak mengganggu penyusuan saya.. Beliau tidak mahu saya terlalu berdiet sehingga Miasara tidak dapat nutrisi secukupnya..

Saya pun start makan set slimming awal January 2012

ESP : Membakar Kalori Sebanyak 35% juga memberi rasa kenyang yang lebih lama

Lepas sebulan ramai yang tegur kata saya dah slim.. saya hanya mampu tersenyum je la.. Tapi dalam hati, hehehe.. Mr Ariel yang baru balik outstation selama 3minggu pun tegur cakap saya dah kurus.. Siap tegur cakap kulit muka cantik dan bersih.. waa.. hati berbunga-bunga la bila En suami yg puji.. ekekeke.. saya masih tak percaya betul ke saya dah slim? saya ajak Mr Ariel timbang berat kat Jusco.. Betullah, berat saya sekarang 60Kg..Patut la seluar jeans size L da boleh masuk tanpa ada kesan barut nangka.. huhu sangat hepi..

Jom tengok perubahan saya


Saya ni bukan la jenis yang berjerawat kronik.. Tapi tiap kali datang period mesti akan keluar 3-4biji jerawat.. Lepas tu jerawat akan hilang.. Tapi parut nye sangat susah nak hilang.. Memakan masa berbulan.. kalau hilang pun akan timbul pula parut yang baru..

Alhamdulillah lepas amalkan slimming set, banyak perubahan ketara yang saya rasa.. ESP membantu saya menghilangkan parut diwajah kerana ia sentiasa memperbaharui sel kulit dan menyingkirkan sel kulit yang mati.. Alfalfa juga banyak membantu kerana sifatnya sendiri yang menyahtoksik dan ia merupakan anti bakteria.. kesan nye, jerawat dah jarang singgah.. Lecithin pulak memecahkan lemak2 tepu tanpa perlu berdiet.. saya hanya buat kerja rumah dan senaman ringan, kesannya, muka saya pun da slim..hehehe.. 

Sangat Bestt.. Alhamdulillah.. Saya dah rasa sendiri perubahannya.. Kini, saya tampil lebih yakin.. Mr.Ariel pun makin sayanggg... ngeee.. 

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul serta dapatkan diskaun hebat untuk Set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy. Areil Damia Farhana

Tuesday, 1 May 2012

Panduan Baca Tarikh Luput (expired date) Pada Botol Shaklee

Salam semua.. Baru-baru ni seorang pembeli Shaklee telah MMS saya gambar barang yang sudah selamat smpai ke tangannya.. Tapi dengan paniknya beliau memberitahu bahawa saya pos barang yang sudah lepas tarikh luput nye.. Jom kite tengok barang tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...