Friday, 30 March 2012

" HOT MAMA " ~18SX~

Sila pastikan anda 18 tahun ke atas sebelum meneruskan pembacaan ye.. (^_^)


Mahu disayang suami? Sebagai isteri pasti kita mahu kelihatan menarik untuk suami kan...? Bagaimana caranya?
Dengan menjaga setiap 'aset' yg kita ada..


Biasanya payudara lembik atau tidak anjal disebabkan oleh pemakanan kita yang tidak teratur. Badan perlukan protien untuk kekal elastik atau kenyal selain itu senaman memainkan peranan penting agar tubuh badan kelihatan menarik.



Seperti yang kita sedia maklum, payudara tidak mempunyai tulang, sekadar tisu dan otot dada sahaja. Jadi protein yang baik (ESP) penting untuk menganjalkan kembali otot-otot disekitar dada termasuklah otot-otot dibahagian punggung juga.. Opppsss

Jangan tak tahu, ESP juga boleh buat nipple ibu-ibu lepas bersalin kelihatan pinkish tau..


Satu lagi suppliment yang sentiasa menjadi pilihan para isteri, dah tentu la : ALFALFA

Mungkin ramai yang dah tahu Alfalfa bertindak sebagai milkbooster.. Tapi jangan tak tahu, banyak lagi khasiatnya untuk para isteri :

  • Mengetatkan vagina** kerana ia bertindak seperti kacip fatimah
  • Mengatasi masalah keputihan**
  • Mengurangkan sembelit**
  • Mencuci usus bagi membuang toksik **
  • Memberi kelegaan semasa haid**
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan**


Jom kite tengok testimoni 'PANAS'.. Khas untuk tatapan para isteri.. Sihat dan cantik untuk suami juga kan? Ikuti perkongsian pelanggan Puan Beeha tentang Alfalfa & ESP dalam hubungan suami isteri.


"salam semua.. sy nk share pengalaman cust sy.. pasal Alfalfa & ESP..belom seminggu makan alfalfa dah kena puji tinggi melangit oleh en suami..ehehehe bagi saya x salah kan sebab untuk kerukunan rumah tangga gak.. ahaksss.. "


dan seorang lagi cust Puan Beeha berkata:
"en suami puji dengan perubahan pada breast dan punggung..."


Best kan? tak yah gi cucuk-cucuk..ehehe.. 


ni lagi 1 testimoni  :



Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul serta dapatkan diskaun hebat untuk Set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy..   

**AMARAN : Alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE

Wednesday, 28 March 2012

Resdung, Eczema,Allergi,Asma Dan Gegata

Adakah anda mengalami gejala berikut :

  • Hidung sering gatal-gatal kadangkala sehingga kawasan mata & telinga 
  • Kerap bersin terutamanya diwaktu pagi
  • Berkahak dan mata sering berair
  • Kulit berparut-parut dan merah-merah akibat eczema.
  • Sering tergaru-garu akibat salah makan
  • Terpaksa berpantang makan kerana bimbang semput kalau tak jaga makan.

Pasti rasa tidak selesa sekiranya mengalami gejala di atas kan? Tambahan pula kalau sering tergaru-garu sehingga hidung merah dan mata juga berasa gatal.

Jadi saya mencadang anda mengamalkan beberapa vitamin shaklee. Insyaallah dengan syarat kita konsisten, rajin minum air, berdoa atas usaha kita dan bertawakal kepada Allah s.w.t

Vitamin C ~ Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi seseorang.

B-Complex ~ Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon.

Alfalfa ~ Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.


Bagi anda yang ingin mencuba, kami sediakan trial Set G untuk 30hari :
  • 60 biji Vita-C
  • 30 biji B-complex
  • 120 biji Alfalfa



Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk Set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy..   


Susu Merudum??

Ramai yang selalu bertanya pada saya apa suppliment/makanan yang boleh menambah pengeluaran susu ibu.. Dan memang saya akui suppliment sangat membantu meningkatkan penghasilan susu ibu.. 


Tetapi tidak ramai ibu-ibu yang sedar mereka juga perlu mengetahui faktor yang menjadi punca kekurangan susu ibu. Dengan mengetahui punca sesuatu masalah kita dapat mencari penyelesaian bagi masalah tersebut.



~ Faktor yang menyebabkan kurang pengeluaran susu ibu ~ 

(1) Tekanan @ stress
Tekanan ini bukan sahaja boleh berpunca dari pelbagai masalah yang dihadapi dalam hidup sehari-hari malah ramai ibu-ibu yang secara tidak sedar akan berasa tertekan apabila mendapati pengeluaran susu mereka berkurangan.
Diakui adalah amat sukar untuk tidak berasa tertekan, tetapi sebolehnya elakkan terlalu memikirkan masalah kekurangan susu ibu lebih-lebih lagi sewaktu memerah susu atau menyusukan bayi. Dakap bayi dan tenangkan fikiran. Jika tidak bersama bayi lihat gambarnya atau bayangkan saat-saat ketika bersama dengan bayi anda bagi membantu pengeluaran.

(2) Keletihan atau kurang tidur
Tugas menjadi seorang ibu bukanlah mudah. Lebih-lebih lagi apabila terpaksa bangun pada waktu malam untuk menyusukan bayi atau menenangkan bayi yang terjaga kerana lampin yang basah. Walau bagaimana pun ini tidak bermakna ibu-ibu boleh menjadikan ini sebagai alasan untuk kurang tidur.
Keletihan bukan sahaja boleh mengganggu pengeluaran susu malah ia boleh mengganggu fungsi badan yang lain. Termasuk juga sistem pencernaan. Dapatkan bantuan suami untuk membantu menyalin lampin bayi secara bergilir-gilir pada waktu malam. Bagaimana pun anda masih perlu bangun pada waktu malam untuk menyusukan bayi. Tetapi perlu berasa bertuah kerana tidak perlu bangun untuk memanaskan air dan membancuh susu.
Tidur siang dalam jangka masa yang singkat boleh membantu mengurangkan keletihan tetapi pastikan anda tidak tidur berlebihan.

(3) Kurang minum air
Badan kita menggunakan banyak air untuk pelbagai fungsi termasuk untuk menghasilkan susu yang mencukupi. Pengambilan air yang terlalu kurang boleh mengganggu pengeluaran susu.

(4) Kehamilan
Biasanya pengeluaran susu selepas bulan keempat kehamilan akan mengalami sedikit kemerosotan. Walau bagaimana pun pengeluaran akan kembali normal selepas kelahiran bayi.

(5) Pengambilan pil perancang
Walau pun ia jarang berlaku terdapat juga kebarangkalian pengeluaran berkurangan apabila ibu mengambil pil perancang kehamilan.


**Pastikan anda bertanya di tempat yang betul sekiranya mengalami masalah penyusuan.

Monday, 26 March 2012

Ibu Mengandung Amat Digalakkan Mengambil Vitamin


Adalah penting bagi ibu mengandung untuk mendapat pemakan yang seimbang. Ini termasuklah dengan memakan buah-buahan, sayuran, bijiran wholegrain, kekacang. 
Walaubagaimanapun, apabila ibu mengalami masalah alahan, muntah-muntah semasa mengandung, adalah sukar untuk mendapat khasiat dari pemakanan sahaja, jadi mengambil vitamin tambahan adalah disarankan. 


Protien (Energizing Soy Protien) ~
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu, hormon dan enzim didalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke-3.

~ Multivitamin (Vita-Lea) ~ 
mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula. Iron sangat penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah, mudah nak pitam atau pengsan , hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

~B complex ~
Lengkap dengan 8 B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B. B complex Shaklee mengandungi Folic acid, Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukkan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

Vitamin C (Sustaine Realease Vita-C)  ~
Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 setengah biji oren dan memenuhi keperluan vit C minima tubuh kita iaitu 500mg.
Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.  Ianya adalah sustained release dan akan digunakan secara beransur2 mengikut keperluan oleh badan kita.

~ Omega 3 ( Omega Guard) ~
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari petingkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita. Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.

~ Kalsium ( Ostematrix) ~
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki ransangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggang, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
 


Jom tengok apa kata ibu2 yang dah mengamalkan set ini :


Kenapa ramai ibu-ibu memilih vitamin Shaklee?
  1. Kerana ianya 100% semulajadi
  2. Bertindak dengan lebih baik didalam tubuh. 
  3. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik. 
  4. Diluluskan oleh KKM

Bestkan? Berminat?
Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk Set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy..   




Sunday, 25 March 2012

BFF Wanita

Evening Primrose Oil (EPO), memang sabahat baik wanita. Tidak kira peringkat umur. Ada yang menggunakannya sejak dari muda, ada yang mengamalkan bila dah hampir-hampir menopause, dan tidak kurang juga yang menggunakannya setelah berumah tangga, tugasnya: untuk menstabilkan hormon kewanitaan. "Kalau tak ambil suplemen lain pun takpalah, asalkan jangan skip makan EPO". Itulah dia wanita punya 'best friend for ever'.


Namun, di Shaklee namanya bukanlah EPO kerana khasiat dan kebaikannya yang lebih baik dari EPO. Di Shaklee, ia lebih dikenali sebagai GLA Complex. GLA ialah singkatan bagi Gamma-Linelonic Acid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. 


Kelebihan GLA: Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid-asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semulajadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya.
Siapa yg perlukan GLA Complex:
~ Penghidap Diabetes
~ Period tidak teratur
~ Mencantikkan kulit


Untuk wanita, GLA Complex berperanan dalam:

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf


GLA berperanan dalam kesuburan wanita : KLIK SINI

Berminat?
Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk GLA.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy..  

Tuesday, 20 March 2012

Kalsium Shaklee Melegakan Sakit Pinggang, Kebas & Lenguh Tulang

Adakah anda ibu mengandung, ibu menyusu atau ada orang-orang sekeliling anda yang sering mengalami sakit pinggang, sengal-sengal di pinggang, sering kejang kaki atau sering kebas-kebas di tangan atau di kaki? Jika inilah yang anda alami, bermakna badan anda menunjukkan simptom yang anda kurang kalsium.


Cukupkah dengan minum susu 4 gelas sehari? Dan berapa konsistenkah anda untuk mengambil 4 gelas susu sehari tanpa gagal? Cara yang paling mudah dan berkesan ialah dengan mengambil Kalsium Shaklee atau lebih dikenali dengan Ostematrix. 


Sekurang-kurangnya 600gram kalsium hilang setiap hari. Jadi kalau makanan yang kita makan tak dapat bekalkan sebanyak at least 600gram kalsium. Lebihnya akan diambil dari tulang dan gigi. 


Siapa yang perlu ambil kalsium?
  • Individu yang mengalami sakite pinggang, sakit lutu dan sendi
  • Individu yang sering mengalami kebas kaki/tangan terutamanya pada waktu malam
  • Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami kebas kaki
  • Ibu-ibu menyusu yang sememangnya memerlukan jumlah kalsium yang tinggi
  • Individu yang sering keletihan dan kerap outstation, dimana kalsium membantu mengurangkan keletihan

Jom tengok apa kata customer kami yang telah mencuba kalsium dan sangat berpuas hati..



Lagi testimoni dari Puan Rashidah :



Dan ini pula testimoni ibu mengandung yang mengalami kebas kaki dan bengkak kaki semasa mengandung. Alhamdulillah lepas mengambil Ostematrix, kebas dan bengkak kakinya hilang..


Menarikkan? Belum cuba belum tahu. Ostematrix Shaklee takkan sama dengan kalsium-kalsium lain di pasaran. Cuba dulu baru tahu..

Kepada anda yang berminat untuk dapatkan Ostematrix ini, hubungi saya untuk DISKAUN HEBAT dan konsultasi percuma. Hubungi saya di 017-298 2635 atau ADD FB sy : Ariel Damia Farhana

Monday, 19 March 2012

Stretch Marks Selepas Bersalin

Assalamualaikum...

Setiap wanita berhak untuk tampil dengan kulit sihat dan cantik. Namun ketika hamil berlaku pelbagai perubahan pada diri seseorang wanita. Selain daripada alahan, stretch marks atau kesan regangan kulit akan membelenggu wanita hamil.

Ia bermula dalam tempoh 4 @ 5 bulan kehamilan. Stretch marks merupakan tanda parut berupa urat-urat putih yang muncul pada permukaan kulit dan biasanya muncul pada bahagian perut, lengan, pinggul, paha, punggung dan juga payudara.

Ia muncul disebabkan pengaruh hormon kehamilan atau dengan kata lain ia terbentuk apabila terjadi regangan kulit secara cepat hingga merosakkan jaringan yang terdapat di dalamnya sehingga kulit mengalami regangan berlebihan.

Bagi wanita hamil, stretch marks yang muncul biasanya berwarna merah jambu dan agak lebar, lama kelamaan ia berubah menjadi garis nipis berwarna keputihan atau kecoklatan. Selain faktor kehamilan, masalah ini juga terjadi akibat perubahan berat badan secara mendadak selain pengaruh ubat seperti steroid pada ubat gemuk atau asma. 

Justeru, langkah awal perlu untuk mengatasi masalah stretch marks supaya ia tidak berlanjutan selepas bersalin.


Usah Bimbang
Bagi yang mengalami masalah ini usah bimbang kerana ia tidak berbahaya. Namun jika dibiarkan sedikit sebanyak boleh mengurangkan keyakinan diri untuk berhadapan dengan suami tercinta.

Bagaimana Shaklee Boleh Membantu?


1. Menghilangkan kedut, parut dan kesan rekahan. Jadi kulit tampak lebih cantik, mulus dan berseri.

2. Bertindak sebagai agen anti-penuaan. Pengamalan vitamin E dalam kehidupan seharian menjadikan anda kelihatan awet muda.

3.
 ESP berupaya menghilangkan parut di kulit, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. 

4. Membantu mencegah pertumbuhan sel terutama kanser kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan sel yang abnormal.

5. ESP 
Bertindak dengan kadar segera dan terus menyerap ke dalam darah. Ia mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Merupakan sumber protein lengkap untuk menyokong kesihatan sempurna.

6. Mengecil dan mencerahkan kawasan areola yang biasanya akan menjadi besar dan gelap selepas bersalin. Kesannya, kawasan areola akan kelihatan pinkish seperti anak dara semula.

7. Membantu melancarkan peredaran darah dan secara tidak langsung akan meningkatkan kesihatan jantung anda.
 

8. Mendapat jolokan “Vitamin Cinta”, pengambilan vitamin E secara konsisten mampu meningkatkan keinginan seksual di kalangan lelaki dan wanita dan membantu menyelesaikan masalah kedinginan antara suami dan isteri. 

9. Melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu daripada berlarutan. 




Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy..  

Sunday, 18 March 2012

Doa Ibu Untuk Dirinya Dan Bayi Dalam Kandungan


Maksudnya:

"Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah, rupakanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepadaMu dan kepada rasulMu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudahdan selamat. 

Ya Allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna dan berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah, panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadis dengan berkat Nabi Muhammad s.a.w dan segala puju bagi Allah Tuhan semesta alam.

♥♥ Dah habis baca doa tu,jgn lupa tekan share ye..kongsi dengan ibu2 yg lain ♥♥
 

Semoga kesihatan Ibu Dan Bayi yang dikandung sihat sejahtera..

Saturday, 17 March 2012

Set Kesuburan Wanita

Salam... Pasti terusik dihati setiap kali kawan-kawan atau sedara mara menerima cahayamata baru. Sedangkan anda masih berdua dengan pasangan dan belum dikurniakan cahayamata.. Kegagalan untuk mendapatkan zuriat merupakan isu serius bagi sesetengah pasangan, yang mana ia boleh membawa kepada makan hati malah membawa kepada penceraian!!

Faktor Sukar Mendapat Cahayamata
  • Kitaran haid tidak menentu sama ada 2 kitaran haid dalam sebulan atau 1 kitaran haid dalam masa 2@3 bulan.
  • Wanita yang darah haidnya terlalu banyak dan lama beserta dengan senggugut.
  • Berat badan berlebihan antara punca tidak subur

Punca Wanita Tidak Subur. 
  • Kegagalan berovulasi atau kegagalan menghasilkan telur (ovum). Ini berkaitan dengan ketidakseimbangan hormon.
  • Terdapat halangan dari ovum yang dihasilkan di ovari untuk bergerak ke uterus. Ini biasanya disebabkan oleh endometriosis, cyst, terdapat jangkitan atau ketumbuhan pada bahagian berkenaan (tiub falopio).
  • Penyakit kelamin
  • Penyakit berkaitan masalah pelvik.
  • Merokok
  • Pengambilan kafein yang berlebihan
  • Terlalu kurus atau gemuk.
  • Faktor usia (Tahap kesuburan semakin menurun apabila seorang wanita mencapai umur 35 tahun).

Jadi bagi anda yang mempunyai masalah untuk mendapatkan zuriat / anak, saya cadangkan anda beberapa suplemen dari Shaklee untuk tujuan membantu mengatasi masalah tersebut. Tetapi saya tidak menjanjikan kejayaannya.. kerana kita hanya boleh berusaha, berikhtiar dan berdoa, ALLAH yang menentukan segalanya..

GLA : 


  • Gamma Linolenic Acid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega 6. Fungsi GLA untuk wanita adalah menstabilkan hormon serta mengawalatur kitaran haid. Seperti yg kita sedia maklum, kitaran haid yg stabil memudahkan wanita mengenalpasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dpt ditingkatkan.
  • GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi dimana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yg subur ini juga membantu sperma utk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami dan isteri tidak bersama dlm jangkawaktu tersebut. 
  • Membantu meningkatkan kesuburan dan Melegakan PMS (sindrom pra-haid)

Energizing Soy Protein (ESP) :


  • Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya 

  • Membantu membentuk tisu rahim yang sihat dan membentuk sel ovum yang sempurna. 





Ini hanyalah salah satu usaha yang kita buat utk dapatkan zuriat yang memang didambakan sekian lama... Paling penting..pohonlah pada Allah... kerana hanya Dia yang mempu menunaikan impian kita.



Set Kesuburan Lelaki : KLIK SINI

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy..  

    Set Kesuburan Lelaki

    Salam hujung minggu..
    Anak adalah anugerah ALLAH. kehadiran cahayamata dalam kehidupan pasangan suami isteri adalah kebahagiaan yang tidak terhingga kepada setiap pasangan. namun, bukan semua pasangan 'mudah' dikurniakan anak. ada yang 'bertuah' yang perlu menjalani beberapa 'fasa' barulah dikurniakan zuriat. 


    Ketidaksuburan adalah keadaan yang mana seorang wanita gagal hamil selepas melakukan persetubuhan tanpa sebarang alat pelindung (protection), walaupun semasa ovulasi dalam tempoh setahun atau lebih, dan ketidakmampuan seorang wanita untuk meneruskan kehamilan hingga cukup bulan (keguguran).

    Kegagalan mendapatkan zuriat merupakan isu serius bagi sesetengah pasangan, yang mana ia mungkin membawa kepada makan hati malah membawa kepada perceraian!
    Ketidaksuburan biasanya ditujukan kepada wanita. Tidak! Kerana 40% dari kes ketidaksuburan dilaporkan berpunca dari wanita. Mengejutkan kerana 40% kes berpunca cari lelaki! Manakala 20% lagi adalah kedua-dua pasangan tersebut.

    Jadi kesuburan bukanlah masalah wanita sahaja kerana walaupun tidak ramai yang sanggup akui, lelaki juga berdepan dengan masalah kesuburan. 


    Punca lelaki tidak subur:

    • Bilangan sperma yang sedikit (low sperm count)
    • Sperma kurang cergas
    • Sperma yang tidak sempurna
    • Sekatan pada saluran semen
    • Pemakaian seluar dalam yang ketat menyebabkan bahagian testis menjadi panas dan menurunkan tahap penghasilan sperma.


    Suppliment Kesuburan Lelaki


    Zinc Complex :

    • Hormon mengembalikan keseimbangan hormon lelaki, membantu membentuk sel sperma yang sihat dan sempurna. Meningkatkan tahap testosteron dan bilangan sperma lelaki.
    • Pembiakan: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. 
    • Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.


    Vita-C :

    •  Mengelakkan masalah sel sperma bergumpal yang akan menghalang sel sperma dari bersenyawa dengan sel ovum.  
    • Satu tablet Vita C membekalkan 500mg vitamin C. Vita-C Shaklee adalah jenis 'sustained release' di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan-lahan dan tahan lebih lama di dlm tubuh badan. Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E dimana ia menjaga kuliti sel sperma. Sperma yg tidak tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah utk bersenyawa dgn ovum 







    Vita-E:
    • Keistimewaan Vita-E Complex Shaklee adalah lain dari yang lain kerana ianya lengkap dgn Selenium. Satu capsule sehari membekalkan 400IU vitamin E dan 10mcg Selenium. Vitamin E merupakan salah satu anti-oksidan yg dikatakan mampu menghasilkan sperma yg lebih berkualiti.. Selenium pula membantu untuk memaksimakan penghasilan sperma dan menjadikan sperma bergerak lebih tangkas.

    • Vitamin E membantu suami lebih bertenaga, mudah teransang, mempunyai ereksi yg lebih lama serta mampu menghasilkan orgasma yg berkualiti. Bagi isteri pula, Vitamin E membantu menstabilkan hormon seterusnya membantu meningkatkan daya seksualnya. 

    Set Kesuburan WanitaKLIK SINI 

    Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy.. 

    Testimoni 3M - Set Penyusuan Paling Laris

    Salam hujung minggu..
    Dalam article yang lepas saya banyak berkongsi tentang kelebihan Set 3M dan hari ini saya akan berkongsi lagi kegembiraan pengguna set penyusuan yang paling laris, paling berkesan dan paling mendapat sambutan terhangat di kalangan ibu-ibu menyusu.. 


    Apa yang terkandung dalam 3M? Jom tengok...
    1. Set B (iaitu Vitamin B Complex, Vitamin C, Vitalea dan Alfalfa)
    2. Energizing Soy Protein (ESP)
    3. Ostematrix (kalsium)



    Kenapa Set 3M dikatakan sangat berkesan?


    • Komponen utama susu ibu ialah protein dan kalsium. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat-sangat membantu, ditambah pula dengan pengambilan Ostematrix (kalsium), melengkapkan nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh badan ibu untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak dan lebih cepat
    • Set B mengandungi vitamin-vitamin penting untuk kesihatan tubuh badan ibu itu sendiri. Bila badan ibu itu sihat dan cergas, secara tak langsung badan ibu cukup fit untuk menghasilkan pengeluaran susu untuk anak. Badan yang letih akan menghadkan pengeluaran susu. 
    • Selain itu, dalam set B juga terkandung vitamin B complex yang sangat penting dalam mengawal dan mengelakkan stress. Bila ibu tenang dan ceria, secara asasnya susu juga akan dihasilkan dengan lebih lancar, mudah dan cepat. Jadi untuk ibu-ibu menyusu, elakkan stress ya..
    • Alfalfa yang terdapat dalam set B juga bertindak sebagai milk-booster. Pengambilannya memang sangat-sangat membantu ibu-ibu yang menyusu. Selain itu, ostematrix juga bertindak sebagai milk-booster yang sangat berkesan.

    Lagi testimoni.. Pn Nur berjaya menyimpan 600 oz stok susu dalam masa kurang sebulan.. 

    Siapa yang perlu ambil set ini?

    • Ibu-ibu yang baru mula nak kumpul stok
    • Ibu-ibu yang susunya tak semeriah ibu-ibu yang lain
    • Ibu-ibu bekerjaya yang perlukan stok lebih untuk simpanan
    • Ibu-ibu yang menyusukan anak sepenuhnya melalui botol susu (anak enggan direct feed melalui payudara)
    • Sangat digalakkan bagi ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan



    Lagi.. Kejayaan Puan Hermiyanti yg berjaya mengumpul stok 20 oz sehari..




    Tunggu apa lagi, jom beli set 3M untuk anak tersayang.. Bukan sahaja kita dapat kumpul banyak stok susu untuk anak, malahan kita sendiri dapat merasai banyak khasiatnya seperti kurang letih, kulit muka semakin cantik dan berseri, payudara bertambah anjal dan terbentuk, haid teratur, hubungan suami isteri semakin intim dan banyak lagilah. Beli satu set, tapi banyak yang kita dapat.., berbaloi kan?

    Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy..


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...