Monday, 22 October 2012

Set Penyusuan TERLARISSS!!

Salam ceria mommies..

Hepi sangat bila ramai customer saya berikan feedback yang positif mengenai set penyusuan Shaklee ni.. Ramai yang infom saya, bagitau stok susu semakin banyak, susu semakin pekat dan yang paling best, selepas mengambil set penyusuan ni kulit semakin cantik, badan kurang letih, kurang stress, nak bangun tengah malam susu kan anak pun tak ada masalah lagi...

Set penyusuan Shaklee memang sangat istimewa. Tak hairan lah kenapa ia mendapat tempat pertama dihati customer saya. Setiap vitamin didalam set penyusuan ni memainkan peranan penting untuk support tubuh ibu supaya sentiasa sihat, cergas dan dapat menghasilkan susu lebih banyak.

Opppsss.. Lupa pulak nak bagi tau Set penyusuan mana.. hihihi.. Jeng, jeng, jenggg.. Set mana lagi kan kalau bukan SET 3M (Triple M) Jom kite tengok apa yang menyebabkan Set 3M ni sangat besttt..


  • B-Complex yang terkandung didalam set 3M ni membantu untuk menukarkan gula didalam badan kepada tenaga dan ia juga mampu menangani stress dan lesu
  • Vita-C pula membantu meningkatkan antibodi didalam susu ibu dan membuatkan kulit ibu lebih cantik, bersih dan cerah berseri.
  • Alfalfa pula mempunya 1001 fungsi, dan yang paling terkenal, ia mampu memperbanyakkan susu ibu dan mampu membuang angin dalam badan, jadi secara tidak langsung dapat mengelakkan bayi terkena kembung perut. Pengambilannya berbeza mengikut keperluan ibu. 
  • Vita-Lea (Multivitamin) dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian & zat besi. Ia membantu ibu mendapatkan zat & vitamin yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.
  • ESP & Ostematrix : Komponen utama susu ibu ialah PROTEIN dan KALSIUM. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat tepat, ditambah pula dengan pengambilan Ostematrix (kalsium), melengkapkan nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh badan ibu untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak dan lebih cepat. Jadi tidak hairanlah mengapa ramai ibu2 yang mengambil ESP dan Ostematrix (Kalsium) mendapati susu mereka lebih pekat berbanding sebelum mengambil ESP dan Ostematrix.
** Saya pun sehingga kini (Miasara dah setahun 2bulan) tetap istiqomah mengambil set 3M

Jom kita tengok apa pula kata pengguna Set penyusuan ni..






Alhamdulillah sememangnya Set 3M mendapat tempat no 1 dikalangan pengguna Shaklee..

Jom kumpul stok susu untuk baby tersayang.. 

Nak dapatkan Set 3M??

Harganya memang luar biasa.. Harga biasa pun dah murah, Harga luar biasa ni, lagiiii laaa muraahhhh... 

PM saya di FB : Ariel Damia Farhana

SMS/Call : 017-298 2635 (nana)


Tuesday, 16 October 2012

Tips Mendidik Anak Soleh & Solehah


Jom amalkan 10 tip dibawah ini bermula dari hari ini juga..

1. Kalau tiba-tiba teringatkan anak kirimkan bacaan Al Fatihah. Sampai ke ayat iyakanakbudu waiyakanastain - yang ertinya hanya kepada Mu kami sembah dan hanya padaMU pohon pertolongan, mintalah apa-apa hajat masa itu yang ada hubung kait dengan anak yang Kita ingat tu, habiskan bacaan surah Al Fatihah doakan semuga anak kita diberi kefahaman yang sebenarnya dalam urusan agamanya, memiliki ilmu yang bermanafaat Dan serahkan urusan anak kepada Allah untuk menjaganya.

2. Pandang wajahnya semasa dia tidur ucapkan bahawa, ibu nak (nama anak) jadi anak yang soleh sayang!. Cubalah amalkan ( ustaz kata ini makna kita bercakap dengan rohnya ) Dan ucapan ini adalah DOA Dan Allah Maha mendengar lagi maha melihat.

3. Masa bangun solat malam, solatlah hajat disisinya. Maksudnya Kita solat dalam bilik dia Dan dekat dengan dia. Jika Kita selalu buat Dan Kita juga selalu beritahu dia yang Kita sering doakan dia, dia akan rasa satu ikatan kasih sayang yang hakiki yang Kita amat sayangkan dia dan nak dia jadi anak soleh.Dia akan tahu Kita selalu solat hajat untuknya.

4. Minta dikasihani. Ucapkan setiap masa bahawa kita ni sedang menunggu panggilan Allah. Jika Dia tak jadi anak soleh bermakna dia tak sayangkan kita dan tentunya kita akan merana di Alam Barzah nanti.

5. Peluklah anak selalu walaupun dia sudah besar, sebagaimana Kita tatang dia masa kecilnya. Aura ciuman dan belaian ibu sambil bisikkan padanya yang kita bangga mempunyai anak sepertinya.

6. Maafkan anak Kita setiap masa walaupun perbuatannya amat melukakan hati Kita.Muhasabbah diri mungkin kesilapan yang anak lakukan itu adalah kerana dosa-dosa kita dimasa lampau.

7. Yang paling penting jaga tutur kata Kita, jangan sekali-kali ucapkan perkataan yang boleh melukakan hatinya. Jika ini berlaku juga kerana kita TER.. kata, cepat-cepat cari masa yang sesuai untuk Kita minta maaf padanya. Mengakulah padanya itu kelemahan Kita, Kita marah kerana dia buat salah,bukan bermaksud membenci.Ceritalah buat macam dramapun boleh .

8. Amalkan membaca ayat 40 surah Ibrahim supaya Kita,anak Dan zuriat keturunan Kita termasuk dalam golongan orang2 yang tetap mendirikan Solat.
رَبِّ ٱجۡعَلۡنِى مُقِيمَ ٱلصَّلَوٰةِ وَمِن ذُرِّيَّتِى‌ۚ رَبَّنَا وَتَقَبَّلۡ دُعَآءِ
[Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.]

9. Selalu ingatkan anak bahawa tak guna Ada pangkat, belajar tinggi, hatta hafal Quran sekalipun jika tidak mempunyai peribadi yang mulia.Allah tak pandang wajah yang cantik tapi pandang hati yang cantik. Allah tak sayang, manusia tak suka.

10. Masa basuh beras niatkan ya Allah lembutkanlah hati anak-anak ku sebut nama dia.....untuk faham agamanya , ( kenapa Kita nak dia faham agama, kerana anak yang tak faham agama boleh bawa ibubapanya juga ke neraka ) Sebagaimana engkau lembutkan beras ini menjadi nasi. Basuh beras lawan jam ( macam org tawaf ) sambil selawat kepada Nabi Muhamad S.A.W. Masa buat kerja ini hati jangan lalai ..dan ingat kepada Allah sentiasa.

Tuesday, 9 October 2012

Milkbooster Terbaik!!

Salam Ceria...

Hari ni da masuk hari ke-10 Promosi ESP Berlangsung.. Memang sangat ramai yang terkejut dengan harga ESP yang sangat luar biasa ni.. Terutama ibu menyusu.. ESP dengan ibu menyusu memang tak dapat dipisahkan lagi.. Saya sendiri tetap Istiqamah ambil ESP setiap hari tau..


Ape yg membuatkan ESP Shaklee sangat berkesan??

ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

Protein kacang soya adalah 2 kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, tiada kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Protein merupakan bahan penting untuk membentuk pelbagai sel baru yang sihat. Jadi apabila sel tubuh ibu menjadi sihat, secara tidak langsung dapat meningkatkan penghasilan susu ibu dan ia merupakan Milkbooster Terbaik shaklee..

TAK PERCAYA??? Jom tengok testimoni..




Alhamdulillah.. ESP memang sangat berkesan..
JOM dapatkan 1 hari ini juga.. harga nya memang sangat murahhhh bulan ni.. 


Hubungi sy di 017-298 2635/ email sy: mommymiasara@gmail.com

Jangan lupa ADD FB sy ye : Ariel Damia Farhana

Sunday, 7 October 2012

Fenomena ESP sedang melanda!!!

Fenomena ESP sedang melanda! Siapa yg tak kenal ESP kan? Kan?? Minggu lepas saje, berduyun2 customer PM saya bertanyakan harga Promosi ESP. 

Bagi regular customer saya, mereka seakan tidak percaya harga ESP yg saya tawarkan untuk mereka. Ade yg terus beli 6 FREE 1!

Kenapa???

Sebab harganya murah dari biasa, Harga biasa pun, dah cukup murah.. Tapi harga promosi bulan ni, lagiiiiiiiiiiii muraaaaaahhhhh....!!



Nak tengok apa kata pengguna ESP??




Nak tengok testimoni lagi? Klik Link bawah ni ye...









Nak dapatkan ESP pada harga yg tersangat lah Special ni? Tunggu ape lagi, JOM dapatkan ESP sebelum kehabisan stok!!

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul mengikut keperluan anda.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja!
Hubungi saya di :
017-298 2635 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...