Sunday, 16 December 2012

Susu Ibu Pekat = Baby Mudah Kenyang & Kurang Meragam

Assalamualaikum mommies..

Ramai ibu2 bf yang mengamalkan ESP perasan akan kejadian ini.. Terutama ibu2 yang rajin mengepam untuk buat stok susu tu. Sebelum ni, diawal sesi mengepam, susu ibu kelihatan cair (foremilk), selepas mengambil masa yang agak lama, baru la susu pekat akan keluar (hindmilk).

TAHUKAH ANDA :

Susu pekat/hindmilk ini terdiri daripada kandungan air rendah, kandungan lemak tinggi - hasilnya >> ramai ibu2 yang mendapati bayi mereka mudah kenyang, tidur lebih lena dan kurang meragam.. 


** NOTE : 
Bukan kata susu cair tidak punya antibodi ye.. cuma susu cair/foremilk ini terdiri daripada kandungan air tinggi, kandungan lemak rendah >> ianya adalah untuk menghilangkan dahaga bayi.

Ok nampak kan kaler nyer yang berbeza? Sebelah kanan tu kelihatan lebih lemak berkrim disukai ramai.. hihihi

Kenapa??
Komponen utama susu ibu ialah PROTEIN dan KALSIUM. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat membantu mendapatkan susu yg lebih pekat dengan lebih cepat..

**INFO : 
Tidak semua susu ibu mengandungi zat dan khasiat lengkap kerana gaya hidup dan cara pemakanan yang tidak teratur menyebabkan susu ibu kekurangan nutrisi. Jadi ibu amat digalakkan mengambil pemakanan seimbang dan berkhasiat, kerana pemakanan ibu mempengaruhi kualiti dan kuantiti susu ibu..

Jom tengok apa kata ibu2 yang menggunakan ESP.

 Susu kelihatan lebih pekat + Lebih banyak



Fikir-fikirkan semula adakah pemakanan seharian anda dilengkapi dengan semua zat dan keperluan nutrisi yang lengkap? Dan mengapa anak anda sering meragam dan menangis seperti tidak cukup susu?

** Anda patut cuba ESP hari ini dan rasakan sendiri perbezaannya... Apa itu ESP??

Ini lah dia ESP kegemaran ramai...

Nak harga yang paling best?? PM FB saya sekarang : Ariel Damia Farhana
Call/sms saya : 017-298 2635

Monday, 10 December 2012

Tua Sebelum Usia

Assalamualaikum cantek2 semua..

TUA SEBELUM USIA? Waaa takut nyaa... Bukannya takut tua, cuma tidak mahu wajah kelihatan tua sebelum tiba waktunya.. baru umur 22 tapi dah nampak mcm dekat 35 tahun.

Bagaimana ini terjadi??
Faktor utama kulit kita mengalami masalah2 tersebut (kulit kering, kendur & berkedut serta muncul garis2 penuaan) adalah disebabkan kekurangan kolagen di dalam badan kite kerana usia yang semakin meningkat. Ditambah pula, kita sering memandang remeh tentang pengambilan makanan berkhasiat didalam menu harian kita.

Kolagen?? Pastinya ramai diantara kita yang biasa mendengar perkataan ini. Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat didalam badan manusia. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa paras yang sihat dan penampilan susuk tubuh yang muda.

TAHUKAH ANDA??
Semakin usia kita meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda2 penuaan yang lain :-
  • Kulit berkedut, kering dan melayut
  • Kuku rapuh dan tidak kukuh
  • Rambut halus dan gugur
Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit. Faedah2 makanan tambahan kolagen termasuk dapat menyegarkan semula kulit sihat, mengurangkan kemunculan garis2 halus dan kedutan, menguatkan kuku dan menyuburkan rambut.

Jom tengok manfaat Collagen Powder Shaklee



Jom tengok apa kata pengguna Collagen shaklee



Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan suppliment kolagen. Jika anda ingin mempunya kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.

Sempena Bulan Promosi Collagen, Saya menawarkan harga ISTIMEWA untuk anda..

Sila PM fb sy : Ariel Damia Farhana 
Call/Sms : 017-298 2635


Thursday, 6 December 2012

Susu Terbaik Di Dunia

Assalamualaikum mommies..

Susu terbaik didunia? Dah tentulah susu ibu kan.. Syukur Alhamdulillah, dalam zaman yang serba moden ni, masih ramai ibu2 yang memilih untuk menyusukan anak dengan susu ibu sahaja. Bekerja bukan lagi alasan untuk ibu memberikan susu tiruan(susu formula) kepada si manja. 

Jom kite tengok kenapa ramai ibu2 yang berusaha keras untuk memberikan susu yang terbaik ini buat si manja mereka.


  • Mengandungi antibody (bahan pencegah penyakit).
  • Mempunyai komposisi nutrien yang lengkap dan memenuhi keperluan bayi.
  • Mengandungi protein dan asid lemak yang tinggi dan mudah hadam.
  • Mengurangkan risiko alahan.
  • Mengurangkan masalah pergigian dan ortodontik.
  • Melindungi bayi daripada kolik, asma, penyakit kulit, jangkitan hidung dan telinga.
  • Mengelakkan cirit-birit dan penyakit saluran penafasan.
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung, kencing manis, kanser dan obesity.
  • Menggalakkan tumbesaran yang baik.
  • Meningkatkan daya perkembangan intelek yang baik.

Wahhh.. Banyak betul manfaat untuk bayi dari susu ibu ni ye.. 

Jom kite tengok pulak usaha ibu2 muda ni dalam menjayakan penyusuan eksklusif.


16 minit pam




Wednesday, 5 December 2012

Peluang Jana Pendapatan Sampingan Yang Lumayan



Sejak dari zaman belajar lagi saya mengimpikan untuk punyai biz sendiri. Syukur Alhamdulillah, kini saya telah berjaya merealisasikan impian saya. Kini saya punyai kedai yang tak perlu dibayar sewa ribuan ringgit setiap bulan, yang lebih menguntungkan kedai saya sentiasa buka 24jam, 7 hari seminggu.. hihihi.. kedai ape? Kedai Online Shaklee

Dah hampir setahun saya fokus ber'shaklee'. Syukur ke hadrat ilahi, income saya kini mencecah 5 angka sebulan, memang sangat jauh lebih besar dari masa saya bekerja dengan CIMB Bank dulu.. Dan yang paling penting, anak saya sentiasa berada depan mata saya. Kini tiada yang mustahil.. 

Siapa kata duduk rumah tak boleh buat duit???

Kini kami sekeluarga bebas dari masalah kewangan. Kawan2 saya yang jalankan biz ni secara part time pun mampu menjana 4 angka sebulan. Hujung bulan dapat gaji dari majikan, tengah bulan pulak dapat bonus 4 angka dari shaklee.. BEST kan? Tiada yang mustahil jika kita fokus dan berusaha. 

Anda berminat?? Nak join tapi tak tahu cara nya??
Jangan bimbang, saya akan tunjukkan jalannya (In Sha Allah).. Asalkan anda bersungguh untuk mengubah nasib diri dan keluarga.

Apa KELEBIHAN jika anda berdaftar dengan mommymiasara.com??
  • Modal serendah RM75
  • Anda akan dibekalkan biz tools untuk permulaan
  • Blog/kedai online akan diberikan percuma bagi mereka yang layak
  • Anda tak perlu simpan stok dirumah
  • Anda tak perlu susah payah untuk bungkus & poskan barang untuk customer
  • Anda akan diberikan tunjuk ajar & bimbingan secara percuma
  • Anda akan diberikan access ke dalam 3 group tertutup Shaklee yang membincangkan tentang product, customer, cara konsultasi dll secara percuma
  • Anda akan diberikan info tentang biz online, tips marketing, cara menarik customer, dll secara percuma

Jika anda ada kemahuan, kami akan tunjukkan jalannya. Anda boleh menjalankan perniagaan ini secara full time/part time. Yang penting anda perlu berusaha dan konsisten. Terus terang saya sangat bahagia dengan kehidupan sekarang. Alhamdulillah semoga Allah terus melimpahkan rezeki yang banyak buat saya dan kawan2 saya.

Anda benar2 SERIUS untuk mengubah nasib diri dan keluarga? 
Sila Add FB saya : Ariel Damia Farhana dan PM saya sekarang! 
Boleh juga hubungi saya di 017-298 2635 (nana) untuk gambaran yang lebih jelas tentang bisnes ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...