Wednesday, 30 November 2011

Atasi Payudara Lembik dan Kendur

Payudara merupakan aset penting seorang wanita. Saya percaya setiap wanita mahukan payudara yang cantik menawan.. Namun, seiring peningkatan usia, payudara akan turut mengalami kesan penuaan, kekenduran dan kurang pejal, tidak seperti zaman anak dara dulu.  Bagi ibu-ibu yang menyusu anak pula, kesan yang sama turut dirasai, malah adakalanya lebih ketara. Persoalannya, bagaimana nak maintain payudara kita agar sentiasa cantik dan menawan??

Cara yang paling mudah ialah dengan menjaga pemakanan dan pengambilan makanan tambahan. Tingkatkan pengambilan protein anda. Protein diperlukan untuk membina dan menjaga nada otot dan pejal. Protein juga menyediakan kolagen sangat diperlukan. Antara makanan yang  tinggi protien ialah ikan, telur, ayam dan daging. Namun masalah yang dihadapi ialah apabila makanan ini digoreng dengan minyak biasa, ia akan disertai dengan kolestrol dan ini menyebabkan kekangan yang besar maka oleh kerana ini merupakan antara sebab mengapa ramai yang memilih supplement dalam melengkapkan mana-mana zat dan nutrien yang kurang dalam badan.

Dan semestinya supplement yang paling sesuai untuk mengatasi masalah payudara ialah Energizing Soy Protein(ESP). Dengan pengambilan ESP, ia sangat membantu dalam menganjalkan semula dan mencantikkan payudara anda. Berikut ialah sms yang diterima oleh customer kami, bahawa suami beliau sendiri menegur tentang perubahan yang beliau lalui. Syukur alhamdulillah. Gembira hati  membaca testimoninya...." Beb, suami aku kata breast aku anjal lepas seminggu minum ESP ko....best2. aku suka sangat!!!!!"

Alhamdulillah..memang gembira bila mendapat tahu yang produk kami membantu ramai ibu dan wanita-wanita di luar sana kekal cantik dan sihat. Anda bila lagi? Cubalah..dan semestinya pengambilan ESP yang konsisten bukan sahaja mencantikkan dan menganjalkan semula payudara, tetapi juga mencantikkan kulit, menghilangkan kesan parut dan jerawat, membanyakkan susu bagi ibu-ibu yang menyusu, dan menjadikan wajah tampil cantik, mulus dan berseri.

Harga ESP? Hanya RM 150 untuk kegunaan 3 bulan. Jadi hanya rm 50 untuk sebulan.. Dan saya pasti rm 50 sangat kecil nilainya berbanding kecantikkan yang anda, saya dan semua wanita mahukan.. 

Sila sms /email saya untuk mengetahui TAWARAN HEBAT ESP yang sedang berlangsung sekarang. Harga runtuh, tawaran memang berbaloi-baloi.. ~ mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 ~ add saya di facebook: Ariel Damia Farhana

Monday, 28 November 2011

Kumpul 130 oz Stok Susu Dlm Masa 10 Hari!

Alhamdulillah..hari ni sekali lagi saya nak berkongsi testimoni seorang ibu yang berjaya menambah stok simpanan susunya sebanyak 130 oz dalam masa 10 hari sahaja! Memang menakjubkan..

Menurut Pn Aminah, sebelum mencuba set Shaklee ini, dia cuma mendapat 2-3 oz sahaja sekali sesi pam, tetapi Alhamdulillah dengan berkat usaha beliau dan pengambilan set 3M, beliau mendapat 5-6 oz dalam satu sesi pam. Kesannya, stok susu yang selama ni ada 50 oz sahaja, kini ada 180 oz dalam masa 10 hari sahaja! Semuanya dengan izin Allah, dan saya pasti Pn Aminah sangat gembira kerana beliau akan mula bekerja dalam masa terdekat. Jom tengok testimoni yang beliau berikan:






Apa yang paling penting buat si ibu yang bekerja? Sudah pastilah membekalkan susunya sendiri untuk anak tersayang yang ditinggalkan. Saya pasti, semua ibu-ibu di luar sana mahu menyusukan anaknya selama mana yang boleh, sebagai tanda ingatan, sebagai tanda kasih sayang.. Saya sendiri mencuba set penyusuan ini ketika susu saya amat getir, ketika itu memang duit sangat terhad (tengah bulan).. Tetapi, demi anak tersayang, saya gagahkan cuba satu trial set sebagai usaha dan ikhtiar sebab saya tak mahu anak saya diberi susu formula. Alhamdulillah susu bertambah..Dan kini saya pengamal tegar supplement ini kerana saya nampak kesannya yang sangat baik pada anak dan diri saya juga. 

Kepada ibu-ibu di luar sana yang masih was-was, buangkan perasan itu..kerana pada saya duit boleh dicari, tetapi kasih sayang pada anak tiada tandingannya..dan susu ibu lah salah satu tanda dan pengikat kasih sayang ibu dan anak. Kita berusaha, Allah jua yang memberi rezeki.. Jika tiada usaha, manakan Allah nak beri? 

Lagi Testimoni Penyusuan

Hubungi saya untuk konsultasi PERCUMA dan DISKAUN HEBAT setiap set di mommymiasara.blogsport.com ~ mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 ~ add saya di facebook: Ariel Damia Farhana

Saturday, 26 November 2011

Kulit Cantik Berseri, Parut Pun Hilang Dalam Masa 25 Hari..

Terima kasih kepada Pn.Fiza yang sudi berkongsi pengalamannya cantik berseri dengan Shaklee. Untuk makluman, Pn Fiza mengambil Set D + GLA. Dalam masa seminggu sahaja, ramai yang dah tegur perubahan Pn Fiza, dan yang lebih menakjubkan, parutnya hilang dalam masa 25 hari dan kulit juga semakin cantik dan berseri. Jom tengok gambar sebelum dan selepas:





Ketara kan perubahan Pn. Fiza? Jom kita tengok pulak, apa kata Pn. Fiza...

"Assalamualaikum.. Kak Yati.. Hari ni fiza nk bg testimoni..ehehe..

Alhamdulillah dh 25 hari Fiza mkn Set D + GLA ni.. Bersyukur sgt2.. Sebelum ni asyik jaga luaran je..Fiza mengalami parut pembawakan baby yang sangat teruk.. Muka jadi gatal2 dan meninggalkan parut yang sangat hodoh.. :(..Sebelum ni dh macam2 produk kecantikan dr yg murah sehinggakan yang mahal tapi takde perubahan pun.. Segala treatment la apa la semua dah try tp x de perubahan yg habis duit je..

Fiza sangat2 bersyukur kepada Allah S.W.T kerana membuka pintu hati Fiza untuk mencuba vitamin Shaklee ni di saat Fiza hampir2 tak percaya pada segala macam produk kecantikan ni..Sebelum ni fiza ada jugak ambik Tab X..

Seminggu je makan SET D ni dh ada orang tanya Fiza.."Eh,pakai produk apa sekarang??" Nampak sgt kan muka Fiza sebelum ni sgt2 teruk.. Sedih sgt tau bila orang tanya mcm tu.. huhu..Raya Haji lepas family Fiza datang beraya di rumah Fiza.. Mak dan kakak pun tanya benda yang sama.. Ye la sebelum ni asyik tukar produk je.. Hubby pun cakap lps ni jangan tukar2 produk dh.. Makan vitamin je.. =) Sangat2 gembira dan bersyukur sangat2 kerana mendapat sokongan dari suami..

Alhamdulillah dgn disiplin dan minum air yang banyak Fiza dh nampak perubahan pada wajah Fiza.. suka sangat2..



Alhamdulillah.. seronok tengok perubahan Pn.Fiza dalam masa yang singkat. Bagi yang berminat dan tertanya-tanya apa dia set D tu.. Set D ni merupakan Skincare Set. Sangat bagus bagi mereka yang mementingkan kecantikkan kulit dan juga yang ada masalah kulit. Terdapat 3 vitamin dalam set ini, iaitu:

  • 30 tabs of B com, Vitamin C and Vitamin E.
  • Sangat sesuai untuk lelaki dan wanita yang ingin mencantikkan kulit dan mendapatkan struktur kulit yang halus dan cerah 
  • Sesuai untuk mengatasi masalah kulit sensitif dan jerawat
  • Sesuai untuk mengurangkan kesan parut pada wajah dan badan
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami masalah nipple melecet
  • Sesuai untuk merapatkan keintiman / hubungan suami isteri

GLA Complex pula merupakan Asid Linoleik Gama. Tentu anda pernah dengar Evening Primrose Oil (EPO) kan? Di Shaklee EPO kami dikenali sebagai GLA Complex, malahan GLA ni jauh lebih baik dari EPO. Antara kebaikkan GLA Complex:


  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf 

Gabungan Set D dan GLA memang sangat-sangat superb! Berminat untuk membeli set ini? Full set tahan untuk 4-6 bulan, dan jika ingin mencuba Euphoria Trial Set untuk 30 hari, harganya cuma  RM 170 sahaja! 


Hubungi saya di ~ mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 ~ add saya di facebook: Ariel Damia Farhana  untuk konsultasi percuma dan diskaun hebat hanya untuk anada di mommyiskandar.com

Friday, 25 November 2011

Shaklee Branches

Shaklee mempunyai beberapa cawangan seluruh Malaysia. Sekiranya anda berdekatan dengan salah satu cawangan Shaklee, dan ingin membeli sendiri produk dan menikmati potongan 15-30% (harga ahli Shaklee), anda boleh sms / telefon saya untuk mengetahui caranya.. serius,tak perlu pakai modal untuk dapatkan harga ahli.. istimewa hanya untuk anda, pelangan dan pengunjung mommymiasara.blogsport.com 

 Di bawah ni saya lampirkan cawangan-cawangan Shaklee seluruh Malaysia:

  • Shaklee HQ : JA-3A-02, Empire Tower, Empire Subang, Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya, Selangor. No Tel: 03-5622 3188

  • KL Branch : 31 Jalan 2A/27A Section 1 Wangsa maju Setapak, KL. No tel 03-41426442

  • Penang Branch : A-2 Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya , Perai. No tel 04-3974325

  • Ipoh Branch : 32 Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh . No tel 05-2418260

  • Johor Bahru Branch : 14 Jalan Molek 1/10 Taman Molek , JB. No tel 07-3525188

  • Kota Bharu Branch : 319 Section 25 Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu. No tel 09-7478688

  • Kota Kinabalu Branch : Lot 7, Ground Floor Wisma Damai jalan Damai Luyang Kota Kinabalu. No tel 088-272087



Walaupun anda membeli sendiri, saya tetap akan berikan tips eksklusif dan cara pengambilan vitamin yang betul, serta konsultasi percuma yang berterusan (after sales service) dan anda akan diberi kebenaran untuk access ke group eksklusif tertutup kami di Fb.

Hanya sms saya sebelum anda walk-in ke branch berdekatan, dan saya akan beritahu caranya.. Hubungi 017-298 2635 / mommymiasara@gmail.com

***Peringatan: Euphoria Trial Pack tiada dijual di mana-mana cawangan Shaklee. Ia hanya boleh didapati eksklusif dari jaringan group kami Euphoria GBS. Sekiranya anda mahukan Euphoria Trial Pack, sila berurusan dengan saya secara terus. Harap maklum. 

Wednesday, 23 November 2011

Mula-mula 2 Oz, Sekarang 10 Oz!

Alhamdulillah.. Ini testimoni yang dikongsi sendiri oleh Pn Liza.. Menurut beliau, sebelum mula Shaklee susu yang beliau pam hanya dapat 2-3 oz jer.. Bila start ambil Shaklee, susu meningkat ke 8 oz. Dan sekarang ni susu beliau dah meningkat ke 10 oz! Peningkatan yang ketara dalam masa tak sampai sebulan.. Alhamdulillah..syukur.. 

Untuk makluman semua,  sekarang ni Pn Liza dah dapat menyusukan semula anak sulungnya, Amna yang berusia 1 tahun 5 bulan. Dulu Amna dah mula minum susu formula.. Tapi sekarang Alhamdulillah Amna dah dapat berkongsi susu dengan adiknya..

Memang seronok sangat dengar, dan Pn Liza sendiri sangat teruja sebab dapat menyusukan kedua-dua anaknya walaupun dia bekerja. Biasanya dilema ibu yang ada anak rapat-rapat ni, mesti rasa bersalah kat anak sulung, sebab tak dapat menyusukan lama. Ye la..baby dah ada..agak sukar nak menyusukan kedua-duanya. Tapi, Pn Liza dikurniakan lebih rezeki oleh Allah melalui penemuannya dengan Shaklee.. Alhamdulillah..Rezeki Allah untuk Amna dan Ammar.

Jom tengok sendiri testimoni yang dikongsi oleh Pn Liza.. 



Terima kasih untuk Pn Liza kerana berkongsi testimoni ini. Mudah-mudahan ramai ibu-ibu di luar sana yang bersemangat menyusukan anak-anaknya walaupun bekerja.  Untuk makluman semua, Pn Liza mengamalkan Eu-Four Set.
 Sila hubungi saya untuk diskaun hebat dan konsultasi percuma ~ mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 ~ add saya di facebook: Ariel Damia Farhana

Monday, 21 November 2011

Dapat 18 Ounz Sekali Pam..

Alhamdulillah.. Testimoni terbaru ialah dari customer saya sendiri iaitu Puan Syarifah. Puan Syarifah menyatakan dengan pengambilan Set B, penghasilan susu beliau bertambah dan badan terasa segar walaupun berpuasa. Berikut ialah hasil yang beliau dapati dalam satu sesi pam sahaja..








Menurut Pn Syarifah, beliau mengambil Shaklee sebagai supplement dalam menjayakan penyusuan anaknya, di samping mengamalkan minum susu, dan minum air yang banyak. Menurut beliau lagi, walaupun berpuasa, beliau masih dapat 12 Ounz apabila mengepam. Alhamdulillah.. Rezeki anaknya Aiman Aqif.

Seronok saya tengok hasilnya dan jauh di sudut hati yang paling dalam saya bersyukur kerana diketemukan dengan Shaklee dan menjadi pengedar Shaklee, kerana di sini saya dapat berkongsi dengan ramai ibu-ibu di luar sana pengalaman dan informasi dalam menjayakan penyusuan ibu.


Kepada ibu-ibu yang berminat mencuba produk Shaklee dalam membantu penyusuan anak mereka, sila hubungi saya untuk konsultasi percuma dan harga istimewa hanya di mommymiasara.blogsport.com ~ mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 ~ add saya di facebook: Ariel Damia Farhana



Thursday, 17 November 2011

Tips Tingkatkan Penghasilan Susu ~ Power Pumping

Salam semua pembaca mommymiasara.. Ramai yang bertanya pada saya bagaimana caranya nak tingkatkan penghasilan susu. Salah satu tipsnya ialah dengan melakukan power pumping. Mari kita lihat apa tu power pumping ya..

 Apa itu Power Pumping?

Merupakan teknik mengepam yg boleh membantu meningkatkan penghasilan susu. Ia melibatkan teknik dan cara mengepam yg biasa tapi dlm cara yg lebih unik. Ideanya adalah untuk meniru cara bayi menyusu, dan secara tidak langsung meningkatkan bekalan susu ibu.

Siapa yang perlukan Power Pumping?

  1. Ibu yg kekurangan susu, berusaha untuk memperbanyakan semula susu – akibat drpd perubahan hormon, period, kurang mengepam dan sebagainya.
  2. Ibu yg ingin relaktasi/ menyusukan semula si anak setelah berhenti menyusukan
  3. Ibu yang ingin menyusukan anak angkat – teknik ini digunakan untuk rangsang penghasilan susu

Macam mana nak buat Power Pumping?

Untuk Single pump – pam kanan dulu 10 minit, kemudian pam kiri plak 10 minit, tukar plak ke kanan 10 minit dan seterusnya, bertukar2 setiap 10 minit berterusan selama sejam.

Untuk Double Pump – Pam kedua2 belah serentak selama 10 minit, rehat/ stop pam 10 minit, sambung lagi pam 10 minit, rehat 10 minit dan seterusnya selama 1 jam.

Disarankan buat power pumping ni sekali sehari, seelok2 nya waktu mlm ke subuh, sbb hormon susu sangat tinggi waktu ni.

 Berapa lama masa diambil untuk dapat hasilnya?

Anda jangan ingat sekali buat terus susu jadi banyak yer. Power pumping perlukan masa sekurang2nya 1 minggu! Walaupun pada hari pertama hasil pam setitik dua atau ‘pam angin’ semata2, teruskan misi sehingga dapat hasil yang dikehendaki. Jangan putus asa, usaha, doa dan tawakal, insyallah dipermudahkan olehNYA…amin.

*** Kepada ibu-ibu bekerjaya yang sangat sibuk di pejabat dan terpaksa skip masa mengepam, anda sangat disarankan membuat power puming pada malam harinya, InsyaAllah susu tak akan berkurang,malah kalau kerap diamalkan,susu akan bertambah dari masa ke semasa.

Hubungi saya untuk konsultasi percuma mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 

Saturday, 12 November 2011

Milk Booster Paling Laris - Set 3M

Salam semua.. hari ni suka saya nak berkongsi set penyusuan yang paling laris, paling berkesan dan paling mendapat sambutan terhangat di kalangan ibu-ibu menyusu.. Set yang saya maksudkan ialah 3M. Apa yang terkandung dalam 3M? Jom tengok...

  1. Set B (iaitu Vitamin B Complex, Vitamin C, Vitalea dan Alfalfa)
  2. Energizing Soy Protein (ESP)
  3. Ostematrix (kalsium)

Siapa yang perlu ambil set ini?

  • Ibu-ibu yang baru mula nak kumpul stok
  • Ibu-ibu yang susunya tak semeriah ibu-ibu yang lain
  • Ibu-ibu bekerjaya yang perlukan stok lebih untuk simpanan
  • Ibu-ibu yang menyusukan anak sepenuhnya melalui botol susu (anak enggan direct feed melalui payudara)
  • Sangat digalakkan bagi ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan

Kenapa Set 3M dikatakan sangat berkesan?


  • Komponen utama susu ibu ialah protein dan kalsium. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat-sangat membantu, ditambah pula dengan pengambilan Ostematrix (kalsium), melengkapkan nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh badan ibu untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak dan lebih cepat
  • Set B mengandungi vitamin-vitamin penting untuk kesihatan tubuh badan ibu itu sendiri. Bila badan ibu itu sihat dan cergas, secara tak langsung badan ibu cukup fit untuk menghasilkan pengeluaran susu untuk anak. Badan yang letih akan menghadkan pengeluaran susu. 
  • Selain itu, dalam set B juga terkandung vitamin B complex yang sangat penting dalam mengawal dan mengelakkan stress. Bila ibu tenang dan ceria, secara asasnya susu juga akan dihasilkan dengan lebih lancar, mudah dan cepat. Jadi untuk ibu-ibu menyusu, elakkan stress ya..
  • Alfalfa yang terdapat dalam set B juga bertindak sebagai milk-booster. Pengambilannya memang sangat-sangat membantu ibu-ibu yang menyusu. Selain itu, ostematrix juga bertindak sebagai milk-booster yang sangat berkesan.


Jom tengok customer saya yang hanya ambil beberapa hari jer set 3M ni tapi dah nampak perubahan.. Pn Hazzura mendapati susunya bertambah hanya selepas beberapa hari mengambil set 3M. Lebih menakjubkan bila beliau berjaya menyusukan anaknya tanpa tambahan EBM. Alhamdulillah TIPS EKSKLUSIF yang saya bagi padanya memang berkesan..

(klik pada gambar untuk besarkan image)




                                                                               

Lagi testimoni.. Pn Nur berjaya menyimpan 600 oz stok susu dalam masa kurang sebulan..




Tunggu apa lagi, jom beli set 3M untuk anak tersayang.. Bukan sahaja kita dapat kumpul banyak stok susu untuk anak, malahan kita sendiri dapat merasai banyak khasiatnya seperti kurang letih, kulit muka semakin cantik dan berseri, payudara bertambah anjal dan terbentuk, haid teratur, hubungan suami isteri semakin intim dan banyak lagilah. Beli satu set, tapi banyak yang kita dapat.. Harga RM 300 termasuk postage, berbaloi kan?

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635..

Wednesday, 2 November 2011

Susu Lebih Banyak Dengan Eu-Four Set

Alhamdulillah, Set Eu-Four Pack semakin mendapat sambutan menggalakkan kepada penggemar-penggemar supplement Shaklee di luar sana. Pn Azilah, pengamal set ini mengakui dengan pengambilan Ostematrix dan ESP, beliau memperolehi lebih banyak susu berbanding menggunakan set B. Tambah beliau, badannya juga berasa kurang letih dan sentiasa cergas. 





Untuk para ibu di luar sana yang masih teragak-agak untuk mengambil Eu-Four Set ini, jangan fikir panjang-panjang lagi ya, gerenti puas hati. Kebaikkannya untuk anda dan bayi anda juga!


 Sila hubungi saya untuk konsultasi PERCUMA dan dapatkan DISKAUN HEBAT hanya dari mommymiasara.blogsport.com ~ mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 ~ add saya di facebook: Ariel Damia Farhana

Vitamin E Untuk Kecantikkan Kulit dan Dalaman..

Wah..hebatnya bunyi tajuk di atas.. mesti ramai yang tertanya-tanya, apa vitaminnya? Tentulah Vitamin E! Rasanya memang ramai yang tahu vitamin E penting untuk kecantikkan kulit dan menampakkan seseorang itu tampil lebih muda. Awet muda gitu.. Tapi, berapa ramaikah yang mementingkan pengambilan vitamin ini?  Jika kulit anda tampak kusam, kering dan telah ada garis-garis halus di dahi atau wajah, itu petanda awal anda memerlukan Vitamin E dalam zat harian anda.. Mari kita tengok apa kebaikkan mengambil vitamin E.

Kebaikkan Mengambil Vitamin E:

1) Mencantikkan kulit dan menampakkan wajah muda dari usia. Malahan pengambilan vitamin E yang konsisten mampu menghilangkan kedut, parut dan jeragat. Hasilnya? Sudah pastilah wajah tampil lebih cantik, mulus dan berseri.

2)Sebagai agen anti-penuaan. Ambil vitamin E akan menjadikan anda sentiasa kelihatan awet muda. Tak percaya?  Cubalah..

3) Vitamin E juga dikenali sebagai "Vitamin Seks" di mana ia mampu meningkatkan keinginan seksual di kalangan lelaki, mahupun wanita. Bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin dan mengalami masalah dingin terhadap suami, sila-silalah ambil vitamin E ya, memang sangat-sangat membantu.

4) Vitamin E mampu mencegah pertumbuhan sel terutama kanser. Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

5) Vitamin E dapat merawat masalah puting luka bagi ibu-ibu yang menyusukan anak. Kebanyakkan ibu akan melalui keadaan di mana puting melecet atau luka, pengambilan vitamin E yang berterusan dapat membantu.

6) Bagi ibu-ibu yang telah beberapa kali bersalin, anda akan perasan yang bahagian areola di payudara anda kelihatan semakin besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran, semakin besar dan gelap bahagian tersebut.  Pengambilan vitamin E secara konsisten dapat mengecil dan mencerahkan kawasan areola tersebut dan hasilnya akan kelihatan pinkish seperti anak dara semula.

7) Vitamin E juga mampu melancarkan peredaran darah, di mana ia baik untuk kesihatan jantung anda.

8) Kajian menunukkan vitamin E berupaya mencegah kanser dan meningkatkan sistem keimunan badan.



Kenapa Vitamin E Shaklee?

  • Kerana vitamin E Shaklee terdiri daripada bahan-bahan semulajadi (d-alfa) bukan (l-alfa)
  • Daripada sumber kacang soya
  • Tiada kesan sampingan
  • Satu kapsul gel lembut membekalkan:
    • 400 IU vitamin E dari sumber semulajadi.
    • 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E.

  • Satu kapsul vitamin E Shaklee membekalkan jumlah vitamin E yang sama yang terdapat dalam:

  1.  40 hidangan badam semulajadi (setiap hidangan sama dengan 1 ouns)
  2. 28 hidangan minyak bunga merah (setiap hidangan 2 sudu makan)
  3. 24 hidangan mayones (setiap hidangan 1 sudu makan)

Testimoni Kak Siti (credit to Hasmah)



Dulu pakai product macam2 semua tak serasi, sbb bila makan je supplement2 lain, period akan tidak teratur dan ada sejenis product ni memang bagus, tapi tak pernah dapat pengikhtirafan HALAL, so stop. Teringin nak cuba Shaklee tapi macam tak mampu je, sampailah tiba2 saya dipromote tentang Trial Pack Shaklee ni yang memang amat mampu untuk saya..ye lah..goverment servant macam saya ni tambah2 ngn xde side income lain manalah mampu utk guna product mahal2..tapi bila ada je Trial Pack Shaklee yg diperkenalkan oleh sahabat tersayang saya (Nor Hasmah Yahaya)..saya boleh mengambil supplement Shaklee (saya amik Alfalfa, Vita-lea, Vita C dan Vitamin E) tapi antara yg memang ketara perubahan pada diri saya adalah pengambilan Vitamin E..memang perubahan pada kulit adalah ketara. Kalau dulu tumit kaki sering pecah, tapi bila sekarang Alhamdulillah dah hilang, bukan itu saja kawan2 semua tegur pada perubahan kulit, terutama kulit muka nampak berseri-seri, dan semua tanya makan apa dan pakai apa..so, xde makan lain kecuali SHAKLEE Vitamin E..yg lain2 perubahan, keputihan saya dulu agak serius, tapi Alhamdulillah sekarang "clean and clear" hehe..so, memang bestlah SHAKLEE ni..memang PERFECT..



Sesapa yg belum try, baik try amik supplement Shaklee, tapi pastikan makan secara berdisiplin..jgn time ingat baru nak makan, saya jadikan moto "seharianku tak complete tanpa dirimu"...hehe..so, jom semua cantikkan kulit kita..sebab sparepart kulit tak de dijual di kedai...



Begitu banyak kebaikkan Vitamin E, tak salah untuk anda mencubanya. Berminat? Saya menawarkan 3 cara untuk anda menikmatinya:


  • Pembelian sebotol vitamin E dengan harga RM 149 untuk 4 bulan. Kalau dikira semula, sebulan anda hanya spend rm 37 sahaja untuk kesihatan dan kecantikkan dalaman anda..murahkan? Tetapi kalau nak dapatkan harga yang lebih murah sila hubungi saya untuk mendapatkan diskaun hebat ya.
  • Anda juga boleh beli mana-mana Trial Pack yang saya sediakan, dan add-on vitamin E dengan harga RM 37 sahaja
  • Atau percubaan untuk sebulan, dengan harga RM 47 termasuk kos penghantaran.

Sila email mommymiasara@gmail.com atau  telefon 017-298 2635 untuk mendapatkan diskaun hebat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...