Sunday, 24 June 2012

Bahaya Kurang Minum Air Semasa Berpantang

Selalu dengar orang cakap dalam pantang tak boleh minum air banyak, sehari 2 gelas air je. Bila tanya 'kenapa?' Jawapannya, 'ntah la orang tua-tua yg cakap cam tu, takut kembang'. Selepas kite kehilangan banyak darah ketika proses bersalin, semestinya tubuh memerlukan air yg mencukupi untuk membantu mengangkut nutrien ke seluruh tubuh agar kite kembali segar dan bertenaga semula. Sebenarnya ada petua orang2 lama yg membantu memulihkan kesihatan ibu selepas bersalin dengan cepat namun ada antaranya tidak relevan dan tak boleh diguna pakai kerana ianya boleh memudaratkan kesihatan ibu itu sendiri.


Tahukah anda air adalah unsur penting dalam badan kita. Air bertindak sebagai pelarut, penyejuk, pelincir dan agen pengangkut nutrien ke seluruh badan. Badan mengalami kehilangan air sepanjang masa iaitu hampir 80 peratus sehari, walaupun dalam pantang kita tidak aktif. Kehilangan ini berlaku melalui air kencing, najis, peluh, penyusuan dan pernafasan. Setiap kali menghembuskan nafas, kita kehilangan air dalam bentuk wap. Jika dikumpulkan, kita mungkin boleh dapat satu atau dua gelas air yang hilang melalui pernafasan.


Air yang keluar ini perlu diganti segera, untuk mengelak masalah kekeringan. Kehilangan banyak air semasa berpantang boleh menyebabkan tekanan darah turun mendadak, bekalan oksigen ke otak menurun dan jika terlalu serius, ia boleh membawa maut. 


Menurut Pensyarah Kanan Jabatan Obstetrik & Ginekologi, Fakulti Perubatan Universiti Malaya (UM), Dr Sofiah Sulaiman, ibu berpantang seharusnya lebih banyak minum air, jaga kebersihan, lebih kerap menukar tuala wanita atau melakukan rawatan segera pada jahitan yang terbuka pada tempat peranakan untuk mengelak jangkitan kuman. Penjagaan lebih rapi di bahagian peranakan amat penting, termasuk untuk mengelak jahitan terbuka dan jika tidak dirawat ia boleh menyebabkan kuman mudah berjangkit. Menurut beliau lagi, jika kurang minum air, boleh menyebabkan kawasan pundi kencing menjadi kering hingga menyebabkan ia mudah dijangkiti penyakit. 


Pakar kesihatan menyarankan kita minum air sekurang-kurangnya 8-12 gelas sehari secara umumnya. Namun keperluan ini berbeza mengikut berat badan dan gaya hidup seseorang. Sumber air bukan hanya daripada air minuman kerana ia juga ada dalam makanan, buah-buahan dan sayur-sayuran. 


Jika anda bercita-cita untuk mengurangkan berat badan semasa berpantang juga digalakkan minum banyak air. Kekurangan air merendahkan kadar metabolisma dan badan tidak boleh memecah lemak dan tidak dapat menggunakan lemak dengan berkesan. Akibatnya, proses menurunkan berat badan menjadi lebih sukar.


Tanpa air yang cukup juga, nutrien daripada makanan tidak dapat diagihkan dengan baik dan menyebabkan lebih banyak lemak terkumpul dalam badan. Bentuk dan saiz otot turut berubah. Paling malang , jika kekurangan air meningkatkan paras bahan toksik dalam badan hingga membahayakan nyawa.


Kajian menunjukkan kehilangan air dalam badan boleh menyebabkan :

  • Sembelit. Sebab tu ramai yg mengalami sembelit selepas bersalin.
  • Tekanan darah rendah.
  • Sakit kepala dan pening.
  • Air kencing sedikit dan pekat (kencing kotor).
  • Cepat letih dan lemah longlai.
  • Pucat, bibir dan mulut kering.
  • Selalu mengantuk dan kurang cergas di siang hari.
  • Jumlah oksigen yang sampai ke otak berkurang menyebabkan rasa mengantuk.
  • Meningkatkan keinginan untuk makan.
  • Degupan jantung meningkat.
  • Sakit otot dan sakit belakang.


Dr Sofiah berkata, ada juga wanita yang disebabkan terlalu taksub untuk menjaga bentuk badan selepas bersalin tidak mengamalkan diet pemakanan yang betul dan kurang minum air menyebabkan mereka lebih berisiko dijangkiti kuman. 


“Wanita perlu makan makanan berkhasiat untuk mempercepatkan proses pemulihan, minum air banyak, lebih kerap menukar tuala wanita dan paling penting segera berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan” katanya. 


Jadi, isu tidak boleh minum air banyak semasa berpantang tidak boleh dipandang ringan. Ia bukan sahaja punca mengapa terjadinya susu ibu sikit, malah boleh membawa maut.









Thursday, 21 June 2012

Hidung Sering Berair - Sangat Merimaskan

Resdung/Sinus adalah radang pada lapisan rongga hidung. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka.Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan. Ia berpunca daripada alahan terhadap jenis makanan tertentu seperti makanan laut, habuk, parasit dan kutu. Apabila anda mengalami alahan, daging yg bertindak sebagai penapis udara didalam hidung akan membengkak dan seterusnya ia menyebabkan pergerakkan udara tersekat. Kalau udara tak dapat keluar pastinya ia akan terkumpul kat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membangkak. 


Bagi yg pernah mengalaminya atau sedang mengalaminya, pasti tahu tahap kesakitan dan kegatalannya kan? Saya dulu pun sangat2 sensitif dengan habuk. Terkena habuk sikit je, hidung sy mula gatal dan berair. Memang sangat merimaskan...Antara gejala lain seperti; sakit kepala, gatal-gatal, rambut gugur, hidung berair, bersin selalu, mata gatal-gatal, penglihatan kabur, telinga gatal, seluruh muka gatal,jerawat biasa atau batu,muka berbintik hitam,kahak banyak di kerongkong. JANGAN ANGGAP REMEH! Resdung boleh merebak ke bahagian mata dan boleh mengakibatkan anda hilang deria penglihatan.




Jadi hari ni sy kongikan dengan anda semua TIPS mencegah resdung.
  1. Rajin2 tukar sarung bantal, cadar dan selimut. Rendam 3 benda tadi dengan air panas. Tujuannya untuk membunuh kutu atau pepijat. 
  2. Ringankan tangan anda untuk membersihkan karpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti tinggi.
  3. Kalau anda nak mengemas rumah, pakai lah penutup hidung. Bukan pakai time H1N1 je tau..
  4. Minum air suam/air putih dengan banyak sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.
  5. Selalu membersihkan muka anda dengan air suam dan lap dengan tuala bersih.
  6. Elakkan memelihara binatang berbulu seperti kucing dan arnab didalam rumah anda.


Dan TIPS terakhir, adalah TIPS yg paling ISTIMEWA untuk anda; ambillah makanan tambahan yg membantu anda berhadapan dengan masalah resdung.


Vitamin-C Shaklee
  • Berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara.  Sustained Release Vita-C
B-complex Shaklee
  • Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon
Alfalfa Shaklee
  • Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). 


Jom tengok testimoni plak..





Jom, dapatkan set resdung hari ini.. Dapatkan set ini pada HARGA yg sangat LUAR BIASA.. Tawaran ini sah hanya untuk pengunjung mommymiasara.com sahaja ye.. (",)

Jika ada sebarang pertanyaan, sila PM fb sy atau emailkan ke : mommymiasara@gmail.com.
Jangan lupa add FB sy ye : Ariel Damia Farhana

Tuesday, 19 June 2012

Suburkan Mahkota Anda

Kulit kepala yg sihat asas kepada rambut yg sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk Prosante mengandungi Scalp Health Complex iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yg sihat, lebat dan menawan. Shaklee memilih bahan-bahan seperti ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut; mineral kulit yg penting seperti zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yg sihat dan minyak daun pokok teh serta ekstrak teh hijau untuk menentang kerosakkan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.Dan anda juga tidak akan menemui sebarang bahan kimia yg boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian produk penjagaan rambut Shaklee.


Yg ni antara rangkaian penjagaan produk rambut.


Revitalizing Shampoo

  • Menjadikan kutikel rambut yg lembut dan beralun
  • Mengimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa penghidratan berlebihan atau pengeringan

Lightweight Conditioner
  • Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
  • Membuat rambut kelihatan tebal, berkilat dan sihat

Nourishing Scalp Treatment


Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang faktor persekitaran yg merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
  • Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak
  • Antioksida bagi vitamin A dan E serta Koenzim Q10 melindungi kulit kepala daripada radikal bebas

Jom kite tengok apa kata pengguna.


Jom, suburkan dan cantikkan mahkota kita hari ini.. Dapatkan rangkaian produk ini pada HARGA yg sangat LUAR BIASA.. Tawaran ini sah hanya untuk pengunjung mommymiasara.com sahaja ye.. (",)

Jika ada sebarang pertanyaan, sila PM fb sy atau emailkan ke : mommymiasara@gmail.com.
Jangan lupa add FB sy ye : Ariel Damia Farhana

Monday, 18 June 2012

Bimbang Anak Kurang Selera Makan


Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang dan berkhasiat. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan tambahan yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana minuman kegemaran mereka. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. 


Bagaimana kita nak pastikan anak kita mendapat khasiat secukupnya untuk tumbesaran yang sempurna? Ramai ibu bapa tidak sedar yang sarapan merupakan rahsia untuk anak anda kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Dengan tidak bersarapan atau tidak mendapat pemakanan yang seimbang anak anda mungkin :

  • Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa yang panjang.
  • Kurang peka
  • Kandungan gula dalam darah yang rendah
  • Kurang aktif


Pemakanan yang seimbang dan sihat pasti membantu proses pembelajarannya kerana dapat memberi lebih tumpuan pada apa yang dipelajari. Jom tengok apa kelebihan meal shakes shaklee


  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.


  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fiber dan protein.


  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.


  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.




TESTIMONI




Sebagai ibu pastinye kite seronok kan bila tengok anak2 dah berselera makan dan jarang sakit. So, apa kata lepas ni kite sediakan segelas meal shakes setiap pagi untuk anak2 kite.



Pada anda yang nak dapatkan meal shakes ini, sila PM/email sy segera.. kerana sy menawarkan HARGA ISTIMEWA kepada pengunjung mommymiasara.

Hubungi sy di 017-298 2635 / email sy di mommymiasara@gmail.com
Jangan lupa add FB sy ye : Ariel Damia Farhana


**DISCLAIMER - Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Sila konsult dengan pengedar sah anda untuk maklumat lanjut.


Wednesday, 13 June 2012

Rambut Gugur Selepas Bersalin

Rimaskan bila tengok rambut dimerata-rata tempat? Atas lantai, atas katil, dalam bilik mandi, dan yang paling kronik bila rambut turut melekat pada baju sendiri atau melekat pada anak. Bila dikumpul-kumpulkan, boleh dapat sebesar penumbuk. Sangat merimaskan. Orang tua-tua kata rambut gugur sebab baby dah mula pandai main air liur atau menyembur. Betul ke?


Sebenarnya pertambahan hormon estrogen semasa mengandung menyebabkan rambut tumbuh dengan lebih banyak. Jadi semasa mengandung, anda akan rasa rambut anda biasanya lebih tebal, cantik dan lebih sihat. 


Selepas bersalin paras hormon estrogen akan mula berkurangan ke paras normal seperti sebelum mengandung. Jadi lebih banyak rambut yang akan gugur. Purata rambut gugur adalah 500 helai sehari. Keadaan ini akan berterusan sehingga 3-6bulan dan mungkin juga 9-12bulan. 


Hah! lamanya... Silap-silap boleh botak pulak.. Jangan bimbang, ini sebenarnya perkara normal yang dilalui oleh ibu selepas bersalin tetapi hal ni sangat merimaskan, betul tak? Jom kite tengok tips atasi keguguran rambut.


TIPS Atasi Rambut Gugur

  • Ambil makanan yang kaya dengan Protein dan Zinc. 


  • Gunakan sikat lembut dan sikat rambut dengan cermat untuk mengelakkan sikat menarik rambut dengan lebih banyak. 
  • Kurangkan stress kerana stress hanya akan menyebabkan rambut anda semakin banyak gugur.
  • Minum air sekurang-kurangnya 3liter sehari.

TESTIMONI



Alhamdulillah.. Ramai ibu-ibu yg dapat mengurangkan masalah rambut gugur dengan zinc dan ESP. Pada anda yang nak dapatkan set ini, sila PM/email sy segera.. kerana sy menawarkan HARGA ISTIMEWA kepada pengunjung mommymiasara.

Hubungi sy di 017-298 2635 / email sy di mommymiasara@gmail.com
Jangan lupa add FB sy ye : Ariel Damia Farhana


**DISCLAIMER - Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Sila konsult dengan pengedar sah anda untuk maklumat lanjut.

Saturday, 9 June 2012

Ibu Sihat, Baby Gebu

Sebahagian besar khasiat yang terkandung dalam soya merupakan sumber khasiat yang sangat diperlukan untuk membantu proses pertumbuhan janin dan untuk mempertahankan keadaan kesihatan ibu hamil. Antara khasiat tersebut adalah protein dan vitamin B.


Protein merupakan bahan penting untuk membentuk pelbagai sel baru. Pembentukan sel baru pada janin sudah tentu merupakan sebahagian daripada proses perkembangannya. Ia juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Bagi ibu sendiri, vitamin B dapat mengurangkan bahkan mencegah masalah mual dan muntah di awal kehamilan.


Selain itu vitamin B1, B2 dan B3 yang terkandung di dalam soya juga berfungsi membantu proses pembentukan tenaga baik untuk janin mahupun ibu hamil sendiri. Sementara asid folik yang juga terdapat dalam soya bermanfaat untuk mencegah berlakunya kelainan atau kecacatan dalam kandungan.


Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke-3.


KENAPA MESTI PILIH PROTEIN SOYA SHAKLEE?




Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. 


Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.


Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.




Jom tengok testimoni





Geram je tengok baby yg putih2 gebu + bam2 ni kan? Kalau jumpa baby2 macam ni mesti rase nak cubit2 je pipi nye kan? Jadi pada ibu2 mengandung yg nak dapatkan ESP untuk kesihatan menyeluruh sila PM/email sy untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA.

Hubungi sy di 017-298 2635/ email sy: mommymiasara@gmail.com
Jangan lupa ADD FB sy ye : Ariel Damia Farhana


**DISCLAIMER - Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Sila konsult dengan pengedar sah anda untuk maklumat lanjut.

Thursday, 7 June 2012

HOT PRODUCT For Preggy Mommy

Umum mengetahui Energizing Soy Protein/nama glamernye ESP, mempunyai pelbagai kelebihan. Untuk kecantikan kulit, pengurusan berat badan, membekalkan tenaga, kunci melawan penyakit, untuk penghasilan susu ibu dengan lebih cepat, untuk tumbesaran bayi dalam kandungan dll. Jadi ESP sesuai untuk dinikmati seisi keluarga. Rasanya pun sangat sedap.Jika anda ibu mengandung yang sering keletihan, lesu tidak bermaya, mengalami alahan yg teruk, anda patut mencuba ESP hari ini. 


Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. 

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Boleh ke ibu mengandung mengambil ESP setiap hari?

Dah tentu la boleh. Malah ESP sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik dan penting untuk pembentukan kuku rambut dan kulit bayi. Ia juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.

Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang kian bertambah. 

Apa kata ibu mengandung yg telah mengambil ESP.



Bestkan? Time pregnant sentiasa sihat, cergas dan aktif. Tak de la, duduk je kan.. Nak bersalin pun mudah kalau kite sentiasa cergas dan aktif, Insyaallah.

Jom pekena ESP secawan. Hubungi sy di mommymiasara@gmail.com atau call/sms 017-298 2635 untuk fast reply. ADD FB sy : Ariel Damia Farhana untuk PM/CHAT FB.

Wednesday, 6 June 2012

Seronoknye pecah lemak dan buang lemak dengan Shaklee

Aish.. Semakin ramai yg dah jatuh hati rupanya dengan Set Slimming Shaklee.. Masing2 berjaya menurunkan berat badan dan membuang lemak2 tepu yg sekian lama menempel ditubuh.. Sy amat memahami perasaaan itu.. Bila nak keluar rumah, mula lah gundah gulana.. Berjam2 memikirkan pakaian yg sesuai.. Betul tak? Last2 baju yg sama setiap minggu juga la yg disarung.. (hehehe.. dulu sy pn cam tu)



Terutamanya ibu2 yg lepas bersalin tu, sangat bimbang jika tidak dapat kembalikan berat badan seperti sebelum mengandung. Lepas bersalin, nak menyusukan baby pulak, takut utk berdiet, nanti baby tak cukup keperluan nutrisi pulak kan.. Tapi dengan set slimming shaklee anda tidak perlu berdiet melampau sampai tak makan.. Part ni la yg paling sy suka.. Sebab time makan, kena makan.. 'Pantang' nye tak boleh skip makan. Ini untuk mengelakkan tubuh badan bertukar kepada 'Starving Mood'. **(Dapatkan konsultasi serta cara pengambilan yg betul utk slimming set ini dari pengedar SAH SHAKLEE)


Ade ape dalam set slimming ni?


Lecithin : Memecahkan lemak berlebihan dalam badan

Detox : Pengting untuk menyingkirkan toksin berlebihan dalam badan.


Protein : Penting untuk pemeliharaan otot dalam badan agar tidak flabby(menggeleber). Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.
  • Energizing Soy Protein : Sangat disyorkan untuk ibu2 yg menyusukan anak. Selain membantu membakar lebih banyak lemak, secara tidak langsung ESP membantu dalam perjalanan penyusuan kita. Kesan nya, bayi mudah kenyang, dan mendapat nutrisi yg diperlukan.
  • Cinch Shake : Merupakan minuman yg lazat dan berkhasiat untuk membantu anda mengurangkan berat badan dan membuat anda sentiasa rasa kenyang dan berpuas hati. Juga mengekalkan paras gula dalam darah dan membekalkan tenaga. 
Dah tentukan pilihan anda? Jom tengok testimoni pulak..



Nak buang lemak2 tepu dibadan? Nak pakai baju2 yg dah lama tergantung sebagai perhiasan dalam almari tu? Dapatkan Slimming Set ni pada harga ISTIMEWA khas untuk pengunjung mommmymiasara.com sahaja tau...


Tunggu ape lagi, da ramai dah yang berpuas hati dengan slimming set ni.. Hubungi sy di mommymiasara@gmail.com atau call/sms 017-298 2635 untuk fast reply. ADD FB sy : Ariel Damia Farhana untuk PM/CHAT FB.


Monday, 4 June 2012

Melangkapkan Tubuh Untuk Menghasilkan Susu Yang Lebih Banyak

Sedih kan bila kite da tanam niat dalam hati nak bagi baby susu ibu sepenuhnya sehingga 2tahun tapi terpaksa campur pulak dengan SUSU TIRUAN (susu formula). Tahukah anda susu formula akan menyebabkan bayi mengalami obesiti, cirit birit/sembelit(jika salah bancuh), alahan kulit dan pelbagai lagi masalah lain. (Klik Link Utk Baca Selanjutnya)

Sebagai ibu adakah anda akan merelakan sahaja perut bayi anda disumbatkan dengan barang tiruan? Pastinya tidak kan? Nak menyusukan baby bukan lah semudah ABC dan tidak la pula sesusah mana yg disangka. Perkara pertama yg  perlu ada ialah ilmu penyusuan. Apabila kita faham konsep deman & supply ia akan memudahkan lagi perjalanan penyusuan kite. 

Pengambilan suppliment juga menjadi penting terutama bagi ibu2 berkerjaya yg ingin meneruskan penyusuan susu ibu. Suppliment dapat membantu ibu melengkapkan diri untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak. Kebanyakkan ibu bekerjaya akan mengalami stress ditempat kerja, waktu makan yg tidak menentu dan juga pengambilan makanan yg tidak seimbang akan menjejaskan penghasilan susu ibu. Di sini Suppliment memainkan perasan dalam mengisi ruang2 kosong yg tidak dapat dipenuhi oleh pemakanan seharian si ibu. Jadi, tubuh si ibu pun akan lebih cergas dan sihat untuk menghasilkan susu yg lebih banyak.

Alhamdulillah kebanyakkan ibu berkerjaya yg mengamalkan Set 3M, sangat berpuas hati dengan hasil tuaian mereka. Pengambilan suppliment yg konsisten dan ikut TIPS SPECIAL yg diberikan akan meningkatkan penghasilan susu dari masa ke semasa. Jom kite tengok apa kata ibu2 yg mengamalkan set 3M ni..



Dan seorang lah


Hepi kan? Saya suke sangat bila tengok baby membesar hasil dari penyusuan susu ibu. Tak pe la keluar belanja sikit untuk beli suppliment daripada tiap2 bulan berhabis RM70-80 untuk beli susu formula kan? 

Pada anda yg nak dapatkan SET 3M ni pada harga yang sangat istimewa, SILA PM FB sy/email sy di mommymiasara@gmail.com/017-298 2635(nana)


Friday, 1 June 2012

Surirumah Berpendapatan Lumayan


Sebelum berhenti kerja bank dan mengambil keputusan untuk bekerja dari rumah suatu ketika dulu, sy pernah membaca sebuah buku yg bertajuk "Jutawan Senyap" yg ditulis oleh Chef Li (Datuk Dr. Rusly Bin Abdullah) yg juga merupakan seorang bekas pegawai bank seperti sy. Ternyata buku ini mempunyai aura yang sangat dahsyat buat pembacanya. Buku ini merupakan sebuah buku motivasi. Minda sy terbuka dan bersetuju dengan pendapat yg mengatakan sy takkan jadi jutawan hanya dengan makan gaji. Dari situ sy lebih yakin dengan keputusan sy untuk bekerja dari rumah sambil menjaga anak.



Alhamdulillah, kini dengan bekerja dari rumah dan melihat miasara membesar depan mata sendiri sy boleh dapat income yg besar "Lebih dari masa saya kerja bank dulu". Saya pasti, ramai ibu bekerjaya mengimpikan bekerja dari rumah dan dapat melihat sendiri anak-anak membesar depan mata. Sebelum ni pun dah banyak bisnes yang saya buat, tapi pulangannya kecil. Syukur Alhamdulillah Allah temukan saya dengan Shaklee. Kehidupan kami sekeluarga berubah. Siapa sangka, jadi surirumah sepenuh masa pun boleh dapat income yang besar.


Kini, berbisnes dari rumah adalah kerjaya saya. Tiada stress, tiada masalah untuk bercuti emergency, tiada traffic jam, tiada masalah dengan pengasuh.. Hari-hari yang saya lalui sangat tenang bersama keluarga tersayang. Dan yang paling penting saya juga dapat membantu dan berkongsi dengan ibu2 lain yang inginkan pendapatan tambahan seperti saya.


Perniagaan ini boleh dibuat 100% secara online. Stok order hari ni, esok da sampai depan pintu. Barang juga dihantar kepada cunstomer melalui pos sahaja. Sangat jarang berjumpa customer kecuali customer yang request untuk mengambil sendiri barangnya.


Saya bermula dengan RM75 sahaja. Daftar keahlian cuma RM75 dan anda akan diberikan satu bisnes kit yang mengandungi detail produk, detail harga pengedar, cara kiraan bonus, dan bermacam-macam lagi. 


Berikut ialah manfaat menjadi ahli, jika anda serius, semua bonus berikut anda akan perolehi:

  • Bonus dalam bentuk cash - Bonus akan diberikan setiap 15hb.
  • Terima Bonus berasingan jika anda mencapai target tertentu.
  • Bonus kereta - Bagi yang serius, anda akan menikmati bonus kereta bila anda mencapai target tertentu. Boleh tukar kereta baru..
  • Percutian VVIP 5 STAR - Ditaja sepenuhnya oleh Shaklee, bawak duit untuk shopping je. Bagi muslim, anda berpeluang menunaikan umrah dengan pakej VVIP.

APA KELEBIHAN JIKA ANDA MENDAFTAR DENGAN SAYA?
  • Anda akan diberikan INFO tentang bisnes online, tips marketing, bagaimana cara menarik lebih ramai customer, dan banyak lagi RAHSIA PERNIAGAAN akan diberikan kepada anda secara PERCUMA.
  • Anda akan diberikan ACCESS ke dalam 3 group FB TERTUTUP yang membincangkan  tentang bisnes, customer dan produk secara detail dengan PERCUMA
  • Anda juga akan dibimbing sehingga berjaya melalui seminar yang dianjurkan.
  • Teknik marketing, bagaimana menggunakan fb dengan cara yang betul semuanya akan diberikan PERCUMA, janji anda benar2 serius untuk berjaya.

Jika anda ada kemahuan, kami akan tunjukkan jalannya. Anda boleh menjalankan perniagaan ini secara full time/part time. Yang penting anda perlu berusaha dan konsisten. Terus terang saya sangat bahagia dengan kehidupan sekarang. Alhamdulillah semoga Allah terus melimpahkan rezeki yang banyak buat saya dan downline saya.

Anda benar2 SERIUS untuk mengubah nasib diri dan keluarga? Sila Add FB saya : Ariel Damia Farhana dan PM saya sekarang! Boleh juga hubungi saya di 017-298 2635 (nana) untuk gambaran yang lebih jelas tentang bisnes ini.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...