Wednesday, 2 May 2012

Parut Hilang, Kulit Lebih Licin, Badan Pun Slim

Salam semua.. Hari ni saya nak share rahsia kebaikkan shaklee.. Pas ni xde la rahsia lagi kan.. hehehe.. Rasanya dah ramai yang tahu saya ni merupakan seorang pengamal tegar Energizing Soy Protein (ESP). Pada awal nya saya mengambil ESP hanya untuk memastikan perjalanan penyusuan saya sempurna untuk Miasara (Baby Shaklee Ku). Syukur Alhamdulillah, susu sentiasa cukup untuk Miasara.. Cik B masih lagi bengkak2 kalau Miasara lambat menyusu/pam walaupun Miasara dah nak masuk 9bulan.


Ok kite tinggalkan dulu cerita mengenai penyusuan saya.. Lepas 3bulan bersalin berat saya hanya turun 10kg sahaja..
Sebelum Pregnant : 63Kg
Semasa Pregnant 37w : 83Kg

Jadi berat saya masa tu ialah 73Kg.. waaa.. sangat sedih, banyak baju dan seluar yang tak boleh dipakai.. Terpaksa pulak saya pakai baju dan seluar masa pregnant dulu.. hurmm.. Tanpa berlengah saya tanya big bos saya Mr Ariel, boleh ke saya ambil slimming set?.. Beliau kata boleh, dengan syarat tak mengganggu penyusuan saya.. Beliau tidak mahu saya terlalu berdiet sehingga Miasara tidak dapat nutrisi secukupnya..

Saya pun start makan set slimming awal January 2012

ESP : Membakar Kalori Sebanyak 35% juga memberi rasa kenyang yang lebih lama

Lepas sebulan ramai yang tegur kata saya dah slim.. saya hanya mampu tersenyum je la.. Tapi dalam hati, hehehe.. Mr Ariel yang baru balik outstation selama 3minggu pun tegur cakap saya dah kurus.. Siap tegur cakap kulit muka cantik dan bersih.. waa.. hati berbunga-bunga la bila En suami yg puji.. ekekeke.. saya masih tak percaya betul ke saya dah slim? saya ajak Mr Ariel timbang berat kat Jusco.. Betullah, berat saya sekarang 60Kg..Patut la seluar jeans size L da boleh masuk tanpa ada kesan barut nangka.. huhu sangat hepi..

Jom tengok perubahan saya


Saya ni bukan la jenis yang berjerawat kronik.. Tapi tiap kali datang period mesti akan keluar 3-4biji jerawat.. Lepas tu jerawat akan hilang.. Tapi parut nye sangat susah nak hilang.. Memakan masa berbulan.. kalau hilang pun akan timbul pula parut yang baru..

Alhamdulillah lepas amalkan slimming set, banyak perubahan ketara yang saya rasa.. ESP membantu saya menghilangkan parut diwajah kerana ia sentiasa memperbaharui sel kulit dan menyingkirkan sel kulit yang mati.. Alfalfa juga banyak membantu kerana sifatnya sendiri yang menyahtoksik dan ia merupakan anti bakteria.. kesan nye, jerawat dah jarang singgah.. Lecithin pulak memecahkan lemak2 tepu tanpa perlu berdiet.. saya hanya buat kerja rumah dan senaman ringan, kesannya, muka saya pun da slim..hehehe.. 

Sangat Bestt.. Alhamdulillah.. Saya dah rasa sendiri perubahannya.. Kini, saya tampil lebih yakin.. Mr.Ariel pun makin sayanggg... ngeee.. 

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul serta dapatkan diskaun hebat untuk Set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja! Hubungi saya di mommymiasara@gmail.com / 017 - 298 2635.. Jangan lupa add FB sy. Areil Damia Farhana

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...