Sunday, 22 July 2012

Pentingnya Pemilihan Set Berpantang Yang Terbaik

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan semua..


Sedih kan kalau baby kita jadi seperti baby ibu ni..



Sebagai ibu pastinya kita tak sanggup melihat anak berada dalam kesakitan atau tidak selesakan. Tapi keinginan kita sebagai wanita pula untuk cepat kurus, cepat cantik, segar dan kembali seperti sebelum mengandung membuatkan ibu tidak sabar-sabar mengambil pelbagai jenis jamu sebaik sahaja bersalin.

Memang TAK SALAH! Tapi perlu anda ketahui, pengambilan jamu dalam tempoh berpantang sebenarnya meningkatkan risiko bayi mendapat penyakit kuning dan pelbagai masalah lain yg memudaratkan kerana bayi yg baru lahir sangat sensitif lebih2 lagi jika bayi pramatang.

Menurut Pakar Perunding Pediatrik Pusat Perubatan Apollo TTDI, Dr Sharifah Khatijah Syed Hassan, berkata ada banyak faktor meningkatkan risiko bayi berhadapan dengan penyakit kuning. Walaupun penyakit kuning dialami 75 peratus bayi matang dan 80 peratus bayi pramatang tetapi beberapa faktor termasuk pengambilan jamu dalam tempoh 14 hari selepas kelahiran meningkatkan lagi risiko bayi mendapat penyakit kuning. (INFO : Berita Harian 30 Julai 2006)

Jadi hari ni sy nak kongsikan dengan ibu semua TIPS memilih SET BERPANTANG yg betul agar ibu kembali sihat dan cergas serta bayi tidak mendapat kesan sampingan yg memudaratkan.

  • Pilih Set Berpantang yg diluluskan oleh KKM
  • Pilih Set Berpantang yg boleh diambil dari hari pertama bersalin supaya luka cepat sembuh dan badan kembali segar dengan cepat..
  • Pilih Set Berpantang yg tidak memudaratkan bayi, tidak panas & tidak mengakibatkan cirit..
  • Pilih Set Berpantang yg tetap boleh terus diambil walaupun anak menghidap penyakit kuning, jadi ibu akan tetap segar untuk menjaga baby..
  • Pilih Set Berpantang yg boleh melawaskan pembuangan 
  • Pilih Set Berpantang yg boleh diambil walaupun anda terpaksa dibedah, jadi tiada la pembaziran walaupun anda kena czer
  • Pilih Set Berpantang yg boleh diambil walaupun anak anda menghidap eczema atau G6PD
Dah tengok TIPS.. Jom tengok Testimoni pulak..


Ape yg ibu2 ni amalkan semasa berpantang?




Berminat untuk dapatkan Set Berpantang ni? HARGA ISTIMEWA hanya untuk pengunjung mommiasara.com

Hubungi sy di
017-298 2635 (call/sms/watssup)
email : mommymiasara@gmail.com
ADD FB sy : Ariel Damia Farhana

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...