Tuesday, 6 March 2012

Keputihan Memudaratkan

Adakah anda mengalami masalah berikut:
Kegatalan pada kemaluan?
Selalu keluar cecair berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
Ketidakselesaan apabila 'bersama' suami?
Terpaksa memakai panty-liner setiap hari?

Jangan Anggap Remeh!!
Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih buruk daripada yang anda sangkakan.

Ada 2 jenis keputihan yang mesti dikenalpasti. 
Keputihan Normal : keputihan yang terjadi 14 hari sebelum haid. Waktu ini adalah waktu subur seseorang perempuan. Hormon akan melimpah untuk mempersiapkan kedatangan sperma ke dalam telur. Kiranya, keputihan itu menjadi daya penarik kepada sperma dan keputihan ini tidak berbau busuk.
Keputihan SERIUS : Keputihan yang keluar sepanjang masa, gatal-gatal, berbau busuk dan menyebabkan rasa kurang selesa semasa hubungan seksual. Keputihan ini juga akan menjadi punca mandul/kancer/tumor/ketumbuhan rahim. Jika jangkitan ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh badan. Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak kepada pasangan kita.Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.

Gambar menunjukkan Faraj yang dijangkiti kulat.

Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.

Jika anda salah seorang wanita yang mengalami masalah keputihan, saya amat menggalakkan anda mengambil suppliment sebagai langkah pencegahan selagi ia belum serius. Alfalfa adalah pilihan terbaik untuk anda kerana Alfalfa membantu mengatasi masalah keputihan.

Antara kebaikkan lain Alfalfa
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
  • Memulihkan urat selepas bersalin.
  • Membuang angin dalam badan.
  • Meningkatkan stamina seorang suami.
  • Membesar dan menegangkan payudara.
  • Memberi kelegaan semasa haid.
  • Mencuci usus bagi membuang toksik.
  • mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang.
  • Bagus untuk elergi dan ekzema.
  • Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)

Untuk konsultasi PERCUMA sila hubungi mommymiasara@gmail.com / 017-298 2635 dan dapatkan diskaun hebat setiap produk yang anda beli dari saya.
Jangan lupa add saya di Facebook : Ariel Damia Farhana


TRIAL PACK juga disediakan kepada yg ingin mencuba.
Euphoria Feminin Set : Untuk kesihatan Dalaman wanita (Alfalfa + Vita-E). (Dapatkan dari saya. Hanya untuk pengunjung mommymiasara.blogsport.com)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...